• Sander Bergshoeff scoorde drie keer tegen TEC.
• Sander Bergshoeff scoorde drie keer tegen TEC. Foto: Peter Verbeek

Everstein ongeslagen in poulefase

everdingen • Zonder al te grote inspanningen is Everstein door de poulefase van de bekercompetitie gekomen. Alle duels werden gewonnen.

In de tweede poulewedstrijd, uit bij de Beusichemse vierde klasser BZS, creëerde Everstein heel veel opgelegde kansen. Het vizier van de schutters was echter niet geweldig afgesteld. Jently Lemmer was het dichtst bij een treffer, maar hij trof de paal. BZS kreeg één kans, maar de redding van keeper Ricardo de Keijzer mocht er zijn. In de tweede helft ging het tempo omhoog. De sterk voetballende Lemmer stelde Delaney Khoeblal in staat de enige treffer voor zijn rekening te nemen: 0-1. Later ramde Davy Diks de bal nog op de kruising.

Gepruts

In het laatste duel nam Everstein het op tegen TEC. Na een snelle treffer van Wessel Scherpenzeel vervielen de roodwitten in slordig voetbal met zwakke passing. Na twee foutjes van doelman De Keijzer en gepruts van zijn medespelers leidde de Tielse vierde klasser halverwege de eerste helft met 1-3. Rond de dertigste minuut egaliseerden Sander Bergshoeff en Scherpenzeel de stand: 3-3. In de eerste minuut na de hervatting sloeg Everstein opnieuw toe: Roderick van Duinen knikte een voorzet van Wessel Bergshoeff in de touwen: 4-3.

De thuisclub had daarna weinig meer te duchten van TEC, dat ook conditioneel de mindere was. Wessel Bergshoeff profiteerde van een verkeerde terugspeelbal, Van Duinen benutte een door Jori Goené theatraal versierde strafschop, terwijl Sander Bergshoeff de voorsprong met twee doelpunten uitbouwde tot 8-3.