• Dean Brookman (midden) kijkt naar een actie van Adil Ahabbad.
• Dean Brookman (midden) kijkt naar een actie van Adil Ahabbad. Foto: Peter Verbeek

Vianen verslaat groengelen met 3-2

Vianen verder dan Brederodes (zon)

vianen • Beide elftallen troffen elkaar midweeks, en in eigen huis bleef Vianen de groengelen met 3-2 de baas.

Na de leegloop bij Brederodes was het, met uitzondering van Rick van Leijenhorst en Dean Brookman, wennen aan nieuwe namen en gezichten. Hetzelfde was bij Vianen het geval. Daar was invaller Johan Scheffer als enige overgebleven van het elftal van vorig seizoen.

In een grijs verleden stonden Vianen en Brederodes (zondag) in de bekercompetitie al eens tegenover elkaar. In een doelpuntrijk duel wonnen de tricolores toen met 5-4. Ruim twintig jaar later had de thuisclub opnieuw het beste van het spel. Dat was in elk geval minder voorspelbaar dan dat van de buren. Vianen maakte veelvuldig gebruik van de flanken en leverde regelmatig bruikbare voorzetten af. De creatieve Adil Ahabbad, vorig jaar nog selectiespeler van Brederodes, was sterk aan de bal en een handenbinder voor alle verdedigers. In de achtste minuut stelde hij Dusty Louwaars na een mooie steekpass in staat de score te openen: 1-0. Op het kwartier kwam Brederodes, na een mooie aanval over de rechterflank en een gekruist schot van Nikos Sidiropoulos, op gelijke hoogte: 1-1.

Beide ploegen kregen voor rust nog een kans. Een schot van Van Leijenhorst verdween net naast het Vianense doel, terwijl een kopbal van Jarno Sam-Sin hetzelfde lot was beschoren. Na rust behield Vianen een licht veldoverwicht. In de zesde minuut stond Ahabbad aan de basis van een doelpunt van Jefrey Sangers (2-1), terwijl Ahabbad even later een voorzet van Rick van Ierland goed afrondde: 3-1. Vijf minuten voor tijd bepaalde Sidiropoulos de eindstand op 3-2.

Tegen het in alle linies veel sterkere Lopik heeft Vianen in zijn derde wedstrijd constant achter de tegenstander aangelopen. Ook conditioneel had de goed voetballende derde klasser meer inhoud. Nadat Sangers uit een counter de score had geopend (1-0) kwamen de gasten nog voor rust op voorsprong: 1-2. Ook na de pauze had Vianen weinig te vertellen, en gezien het grote aantal kansen was Lopik erg genadig voor de tricolores: 1-3.

Na een lobje werd Brederodes (zon) door Vreeswijk al snel op achterstand gezet: 0-1. De thuisclub miste enkele opgelegde kansen, maar kwam langszij door een schitterende vrije trap van Kevin van Baarlen: 1-1. Na een dekkingsfout namen de gasten opnieuw de leiding: 1-2. In de tweede helft werd de thuisclub door Vreeswijk gestraft voor fouten in de organisatie: 1-4. De ingevallen B-junior Stefanos Anastassiadis legde de 2-4 in de touwen.