Weer ouder- en kindgym bij DOS

vianen • Gymnastiekvereniging DOS biedt vanaf vrijdag 2 september weer ouder- en kindgym aan. Deze speelse manier van beweging is speciaal bedoeld voor peuters vanaf anderhalf jaar, die samen met een volwassenen willen gymmen.

De Viaanse gymnastiekvereniging heeft een paar jaar geleden deze discipline ook al in het leven geroepen maar was in 2013 genoodzaakt de stekker eruit te trekken aangezien er te weinig animo voor was. De laatste maanden werd DOS toch regelmatig geconfronteerd met de vraag of deze ouder- en kindgym nog gegeven werd. Voor jonge (werkende) ouders schiet het er namelijk vaak bij in om thuis intensief met je kind bezig te zijn. Sommige ouders vinden gym ook een goede uitlaatklep voor hun energieke kind. Bovendien is het een goede gelegenheid voor ouders of opvoeders om met anderen in contact te komen.

De vele aanvragen was voor het bestuur van DOS Vianen een goede reden om weer nieuw leven in deze discipline te blazen. De vaste locatie van DOS aan 't Zwanengat biedt echter geen ruimte in de ochtenduren maar gelukkig kon Sporthal Helsdingen hierin nog wel voorzien. Kelsey Elbertse, gediplomeerd trainster zal deze lessen gaan verzorgen. Belangstellenden kunnen zich opgeven via info@dosvianen.nl onder vermelding van naam en leeftijd van het kind. De ouder- en kindgym vindt plaats op vrijdagmorgen (vanaf 2 september) van 09:30 tot 10:30 uur in Sporthal Helsdingen in Vianen.