• Koppen in rondovorm was een leuk onderdeel.
• Koppen in rondovorm was een leuk onderdeel. Foto: Peter Verbeek

Jeugd vermaakt zich op voetbalkamp

vianen • Volgens een goede en oude traditie is, in de laatste week van de schoolvakantie, het Regiojeugdvoetbalkamp gehouden. Voor 87 jeugdleden, in de leeftijd tussen 10 en 14 jaar, was voetbal het hoofdbestanddeel. Er stonden ook andere leuke onderdelen en activiteiten op de volle kalender.

Het regiojeugdvoetbalkamp, met deelname van jeugdleden van Everstein, Brederodes, HSSC'61 en Ameide, was al weer toe aan zijn 31ste editie. Nadat iedereen maandagavond zijn slaapplekje in een van de vier tenten had ingericht en de ouders waren vertrokken, was het tijd voor een pittige en intensieve circuittraining. Die bestond uit zestien onderdelen, waarbij de deelnemers aan de hand van hun technische vaardigheden punten konden verdienen. Winnaars Jethro Goseling, Jeremy Maassen, Quinn Berkouwer, Stan van der Gun (allen Brederodes) en Sara Swaanen (HSSC'61) verdienden er een bal mee.

De volgende ochtend werd in een ochtend- en een middagprogramma getennist op vier banen die, inclusief materiaal, beschikbaar waren gesteld door LTV Vianen, terwijl op sportpark Blankensteijn een 4 tegen 4 toernooi werd gehouden. 's Avonds zijn in sporthal Helsdingen diverse binnensporten beoefend. Woensdag werd gezwommen in Helsdingen, terwijl 's middags in de naburige wijk Monnikenhof een speurtocht met heel gevarieerde opdrachten werd gelopen. Pas 's avonds kwam er, tijdens de voorronde van het penaltyschieten, een bal aan te pas. Het grootste deel van de voorlaatste dag was ingeruimd voor een techniektraining met zeven verschillende onderdelen. Koppen in rondovorm werd door iedereen heel leuk gevonden. Aansluitend werd een wedstrijd gespeeld tussen de jeugd die op grond van zijn leeftijd voor het laatst van de partij was bij het voetbalkamp en de begeleiders. De laatsten wonnen met 3-4. Op de slotdag werd een toernooi met acht ploegen afgewerkt en is de finale van het penaltyschieten gehouden. Winnaars Thommy Damsteeg, Sven den Boef, Mick van Putten (Brederodes), Rick van Genderen (Everstein) en Jessie van Kleef (HSSC'61) wonnen een beker.