• Tjerk Heestermans wordt buitenom gepasseerd.
• Tjerk Heestermans wordt buitenom gepasseerd. Foto: Peter Verbeek

Brederodes (zat) vernedert De Meern

vianen • In de eerste ronde van de poulefase van de bekercompetitie maakte de zaterdagselectie van Brederodes in eigen huis gehakt van De Meern (7-1). De zondagbrigade van de groengelen verloor met 5-0 van Lopik.

Tegen De Meern had Brederodes de touwtjes vanaf het begin in handen. Het elftal voetbalde compact, redelijk behoudend, en stelde zich goed in op de dieptepasses van de gasten. In de tiende minuut werd Mark Daalderop van achteruit goed bediend, en hij zorgde voor 1-0. Brederodes werd geleidelijk sterker en kwam door een kopbal van Kevin Kroeze en een van richting veranderd schot van Dylan Warmenhoven op 3-0. Kort voor rust kwam De Meern terug tot 3-1, en even later werd een fraaie treffer wegens buitenspel afgekeurd.

Overwicht

In de tweede helft bleek dat De Meern nog lang niet klaar is voor de competitie. Het overwicht van Brederodes, dat niet eens voluit ging en diverse keren wisselde zonder daar zwakker door te worden, werd steeds groter. In de negende minuut rondde Daalderop een dieptepass prima af: 4-1. In het laatste kwartier zetten Tim de Groot, Kevin Bosch en Kroeze een eindstand van 7-1 op het scorebord.

In de uitwedstrijd tegen Lopik had Brederodes (zon) na drie kwartier een speler met schaafwonden en drie met een hamstringblessure zien uitvallen, terwijl de thuisclub met 2-0 leidde. Trainer Michel Blokker liet twee A- en een B-jeugdspelers invallen, en zag zijn stuurloze maar hardwerkende manschappen na rust kansloos met 5-0 verliezen.

In en tegen Buren voetbalde Everstein in een doelpuntloze eerste helft dramatisch slecht. Tien minuten na rust leidde de thuisclub met 2-0. De roodwitten werden wakker, gingen beter, en in een hoger baltempo spelen. Conditioneel en kwalitatief had Everstein veel meer in huis. Door treffers van Sander Bergshoeff, Jently Lemmer (2), Delaney Khoeblal en Wessel Bergshoeff werd het 2-5.

Het vreemdelingenlegioen van Vianen moet nog erg aan elkaar wennen. Tegen Vreeswijk werd te veel met de bal gelopen en was er te weinig oog voor medespelers. De thuisclub opende de score maar Jefrey Sangers herstelde de balans: 1-1. De tricolores begonnen scherp aan de tweede helft en namen de leiding door een doelpunt van Jarno Samsin: 1-2. Nadat het 2-2 was geworden sloeg Vreeswijk in het laatste kwart nog twee keer toe: 4-2.