• Vianen krijgt eigen BNI-chapter.
• Vianen krijgt eigen BNI-chapter. Foto: aangeleverd

Eerste BNI-chapter in oprichting

vianen • Netwerkorganisatie BNI groeit, nu krijgt ook Vianen een eigen chapter: BNI Antares.

BNI Antares is nu nog in oprichting en heeft circa twintig leden. De ambitie is te groeien naar 25 leden om vervolgens het chapter officeel te lanceren.

BNI is een commerciële en professionele netwerkorganisatie die uitgaat van efficiënte mond-tot-mondreclame. Lokale zakenmensen verenigen zich in een BNI-chapter en komen wekelijks op een vast tijdstip bijeen om elkaar zo goed mogelijk te leren kennen om elkaar gericht te kunnen aanbevelen. "Door het wekelijks samenkomen wordt het netwerk van één ondernemer uitgebreid met het netwerk van alle andere BNI-leden. Hoe meer BNI-leden, hoe groter het netwerk en hoe hoger de zakencijfers", aldus Danny van Drie, regiodirecteur BNI Utrecht-West.

Onder het motto 'Geven loont' bekijken de BNI-leden hoe ze elkaar aan nieuwe opdrachten kunnen helpen, zonder daarbij de what's in it for me-afweging te maken. Elk chapter laat slechts één vertegenwoordiger van een bepaalde beroepscategorie toe om dilemma's en concurrentie uit te schakelen. Een van de succesfactoren is het onderlinge vertrouwen tussen de BNI-leden. "Niemand introduceert een medelid in zijn eigen netwerk als hij er niet op kan rekenen dat hij degelijk werk aflevert. Uiteindelijk hangt ook je eigen reputatie eraan vast", zegt Danny van Drie. Dat wordt meteen een kwaliteitslabel dat de kracht van het BNI-netwerk versterkt.

Meer informatie te verkrijgen bij Danny van Drie via danny@bni-utrechtwest.nl of 06-24920313. De bijeenkomsten worden gehouden in Vianen (sportcentrum Helsdingen) op woensdagochtend van 07:00 tot 08:30 uur.