• Jordy Bode kreeg flink pak slaag.
• Jordy Bode kreeg flink pak slaag. Foto: Peter Verbeek

Regen hindert toernooi Barbier Open

vianen • Regen was de grote spelbreker tijdens het voorweekeind van het Barbier Open, het grote jaarlijkse toernooi van LTV Vianen. Pas in de loop van zondagmiddag liet de zon zich zien, waardoor de achterstand op het speelschema voor een deel kon worden weggewerkt.

De teller van de aanmeldingen stopte bij 337. Hoewel dat er 25 méér waren dan het jaar ervoor was dat toch minder dan waarop was gehoopt. "Je hebt ermee te maken", zei Dunja van de Walle, lid van de toernooicommissie. "Maar het is een landelijke tendens, want het loopt overal terug. Daar staat tegenover dat bijna iedereen voor twee categorieën heeft ingeschreven, zodat er uiteindelijk toch omstreeks 350 partijen moesten worden ingepland."

Opsteker

Maar er was gelukkig ook nog een opsteker. Bij de heren 2 was er een mooi sheet van tien spelers, en daarbij mannen van naam. Michel Koning (Sloterplas) is als eerste geplaatst, terwijl Dennis Kocks (Alta/Amersfoort) als grootste concurrent wordt gezien. Beide mannen zijn er enkele keren in geslaagd zich te kwalificeren voor het NK. Omdat nogal wat deelnemers afgelopen weekeind verplichtingen hadden bij de eindfase van andere toernooien waren voor beide dagen niet meer dan zestig partijen ingeroosterd. Dankzij het feit dat tennispark De Bult over vier Easy Clay-banen beschikt. Die minder gevoelig zijn voor overvloedige regenval, konden er zaterdag vijftien worden gespeeld. "Dan begin je meteen met een achterstand, en dat is vervelend", merkte Dunja van de Walle op. "Zondagmorgen zat het eveneens niet mee, want na een felle regenbui stonden de gravelbanen opnieuw blank. Dankzij de medewerking van TC Meerkerk hebben we dáár vier partijen kunnen spelen."

Vanaf 14.00 uur waren de banen in Vianen weer bespeelbaar, en kon die weer worden gebruikt. Bij de heren 4 werd Jordy Bode met twee keer 1-6 kansloos uit het toernooi gemept. Verrassender was dat Het Vianense koppel Astrid Pel/Bianca Slakhort (DD7) het als eerste geplaatste duo Yvette Graanoogst/Irene Swaninck (LTVV/Vreeswijk) versloeg: 7-6/6-4.