• Het Saraswati Quartet speelt in Hof van Batenstein.
• Het Saraswati Quartet speelt in Hof van Batenstein.

Op reis met het Saraswati Quartet

vianen • Het Saraswati Strijkkwartet geeft dinsdag 12 juli een concert in Woonzorgcentrum Hof van Batenstein, onderdeel van Stichting Zorgspectrum.

Het ensemble bestaat uit de violisten Aleksandra Liubomirova, Lieke Daniels, altviolist Renato Damonitsa en cellist Olsi Dhami. Zij brengen een gevarieerd klassiek programma met werken van o.a. Mozart, Mendelssohn, Tsjaikovski en Johann Strauss. Het programma duurt van 10:30 tot 11:30 uur, zonder pauze.

Het Saraswati String Quartet werd in 2014 opgericht door jonge, enthousiaste en professionele musici uit Albanië, Litouwen, Nederland en Griekenland. Deze unieke combinatie van verschillende achtergronden en culturen resulteert in een verfrissende muzikale interpretatie en een grote verscheidenheid aan klank, kleuren en uitstraling op het podium.
Het kwartet heeft verschillende concertprogramma's te bieden met een brede repertoirekeuze; van Haydn tot Sjostakovitsj en van Tsjaikovski tot het minimalisme van Philip Glass. Daarnaast verzorgt het kwartet achtergrondmuziek op evenementen. Vernoemd naar de Indische godin van kunst, muziek en educatie daagt het kwartet haar publiek uit tot een avontuurlijke muzikale reis en een onvergetelijke ervaring.

Het optreden is op verzoek van Hof van Batenstein georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Hof van Batenstein en Stichting Vrienden van Batenstein, het Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Grovestins Stichting en particuliere donateurs. Entree: 2,50 euro incl. koffie.