Kaartverkoop Reigerpop gestart

vianen • De tweede editie van Reigerpop vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 september. Gisteren is bij Albert Heijn Goossens in Vianen de kaartverkoop van start gegaan.

Er zijn dit jaar op het evenemententerrein optredens van Wolter Kroes, André Hazes jr. Mental Theo en One Tow Trio. Tussen de optredens door zal de muziek worden verzorgd door dj. Patjoo.

De eerste editie van Reigerpop in 2015 trok ongeveer 900 bezoekers. Dit jaar hoopt de organisatie meer dan duizend kaarten te verkopen. Vorig jaar was het extreem warm weer. "Maar 900 bezoekers was helemaal niet slecht voor de eerste keer", zegt Patrick Westland van Westland Producties, die het festival samen met Niels van 't Veen organiseert. "We hadden toen wel de pech dat Reigerpop samenviel met de start van de Tour de France in Utrecht."

Volgens Westland is 10 september een geschiktere datum. "We hebben alle medewerking gekregen van de gemeente Vianen, ondanks het feit dat de dag erna de Toneelroute op het programma staat. Daardoor zullen we een kleiner gedeelte van het evenemententerrein gebruiken. Maar dat is voor ons geen enkel probleem."

Westland verwacht dat naast Wolter Kroes vooral André Hazes jr. een grote publiekstrekker zal zijn. "Ik denk ook wel dat hij het nummer 'Op de schoorsteen staat een foto' zal zingen, het nummer dat zijn vader in 1980 schreef en dat onlangs is teruggevonden."

Ook dit jaar is Albert Heijn Goossens in Vianen hoofdsponsor van het festival. De eerste 250 kaarten kunnen bij de winkel worden aangeschaft met een aantrekkelijke korting: 2 kaarten voor 25 euro (12,50 euro per kaartje), terwijl een enkel kaartje daarna 17,50 euro kost.

q www.reigerpop.nl