• Arie den Besten, Paul van Zessen en Thijs Weeda.
• Arie den Besten, Paul van Zessen en Thijs Weeda. Foto: Geurt Mouthaan

Nieuwe eigenaren bij Van Zessen

lexmond • Met Thijs Weeda en Arie den Besten heeft Autobedrijf van Zessen sinds enige tijd nieuwe eigenaren. Oprichter en algemeen directeur Paul van Zessen doet een stap terug, maar blijft de komende tijd gewoon werken in het Lexmondse bedrijf.

Voor klanten zal er dan ook weinig veranderen. Thijs Weeda en Arie den Besten, verantwoordelijk voor respectievelijk de verkoop en de werkplaats, werken al jarenlang bij Autobedrijf van Zessen. Zij gaven de aanzet tot de overdracht van het eigenaarschap.

"Want het enthousiasme en de aardigheid in het vak is er bij mij nog steeds", vertelt Paul van Zessen. "Maar Thijs en Arie gaven aan dat ze de ambitie hadden om het bedrijf over te nemen. Naar aanleiding daarvan hebben we in goed overleg deze keuze gemaakt."

De Lexmondse ondernemer, die in 1980 met het autobedrijf in Ameide van start ging, verleende hieraan alle medewerking.

Continuïteit

"We hebben vooral gezocht naar continuïteit. Dat heeft bij ons altijd centraal gestaan, in onze relatie met zowel de medewerkers als de klanten. Geen winst op korte termijn, maar zorgen dat je op de lange termijn een gezond bedrijf kunt opbouwen. Het personeel werkt hier voor het grootste deel ook al jarenlang. Wij kennen onze klanten en zij ons; dat is een grote meerwaarde."

Er staan dus zeker geen grootscheepse veranderingen op stapel. En tegelijkertijd ook wel, want innoveren is altijd al een rode draad geweest in de bedrijfsvoering van Autobedrijf van Zessen. En de nieuwe eigenaren zijn vast van plan die lijn voort te zetten. "Voordat we bij Paul aanklopten om aan te geven dat we het bedrijf over wilden nemen, hebben we allebei onze visie voor de toekomst op papier gezet. Die bleken nagenoeg hetzelfde. Voor de komende jaren voorzien we dat elektrisch rijden nog veel populairder gaat worden. In 2020 rijdt er geen nieuwe auto meer rond zonder stekker. Daar willen we de service van Autobedrijf van Zessen op inrichten."

Voor Thijs Weeda en Arie den Besten is het nog even wennen: in plaats van werknemer zijn ze nu eigenaar. Maar aan de andere kant voelt het toch vertrouwd. Arie den Besten: "We hadden al onze eigen verantwoordelijkheid; dat is niet veranderd." En Thijs: "Wat betreft leeftijd en visie op het bedrijf passen we bij elkaar; er is echt een klik. Arie houdt zich bezig met de aftersales en de werkplaats en ik ben verantwoordelijk voor de verkoop. Zo vullen we elkaar goed aan, zonder dat we op elkaars vakgebied komen."

q zessen.nl

Geurt Mouthaan