• BOM wil praten over het park.
• BOM wil praten over het park. Foto: stockfoto

Over de toekomst van het park

vianen • Bewonersorganisatie Monnikenhof (BOM) organiseert op woensdag 6 juli een (eerste) bijeenkomst over de toekomst van het park in de Monnikenhof.

Het park in de Monnikenhof kent veel achterstallig onderhoud, maar zal waarschijnlijk in de nabije toekomst gerenoveerd gaan worden. Dat heeft ook te maken met de realisatie van het nieuwe schoolgebouw, dat aan de rand van het park (nabij de Looch) zal komen.

In plaats van straks alleen nog te kunnen reageren op plannen van de gemeente, wil de BOM de wensen van de bewoners inventariseren en samen met een te vormen werkgroep die wensen omzetten in concrete plannen.


Groen

De afgelopen jaren is al veel groen uit de wijk verdwenen en voorkomen moet worden dat nog meer groen gaat verdwijnen. Daarnaast vindt de BOM dat het park er in de eerste plaats is voor de bewoners van de wijk en dat die dan ook een belangrijke stem bij de herinrichting van het park moeten hebben.


Groene Kade

Hetzelfde geldt voor de inrichting van de Groene Kade, dat ook nog op de nominatie staat voor een renovatie.

Verder willen de bewoners samen met de gemeente een (blijvend) vervolg geven aan de actie voor een schone wijk. "We willen met name kijken wat er per buurt/straat mogelijk of wenselijk is en ook daarover horen wij graag uw mening."

De bijeenkomst wordt gehouden in De Hoeksteen en begint om 19:30 uur.