• Kees Overbeek (l) heeft waardering voor de toernooicommissie.
• Kees Overbeek (l) heeft waardering voor de toernooicommissie. Foto: Peter Verbeek

Tennistoernooi beleeft 41e editie

vianen • Van zaterdag 2 tot en met zondag 10 juli zijn de meeste banen van tennispark De Bult gereserveerd voor de deelnemers aan het 41ste Open Toernooi van LTV Vianen.

Voor de vijfde en laatste keer verbindt hoofdsponsor Kees Overbeek de naam van kapsalon De Barbier aan dat evenement. "Het gaat niet om mij, maar om alle vrijwilligers die het mogelijk maken dat hier meer dan vierhonderd tennissers actief zijn", vertelt Overbeek. "In het verleden zijn onder andere de groundsman en de barman in het zonnetje gezet, en nu is de toernooicommissie aan de beurt. Ik ervaar altijd veel passie tijdens dit toernooi. Veel deelnemers komen niet voor de hoofdprijzen, maar voor de sfeer, de entourage en de voortreffelijke organisatie." De toernooicommissie van het Barbier Open telt negen vrijwilligers. "En die heb je écht allemaal nodig", vertelt Patricia Ouwendijk. "Dat komt mede doordat we zelf allemaal meedoen. Niet om te winnen, maar vooral om ervoor te zorgen dat een categorie een dusdanige bezetting heeft dat het beter in het speelschema past."

Elk open toernooi eindigt voor de commissie met de evaluatie, en begint in september met het aanvragen bij de bond van het volgende toernooi. Voordat medio februari het vergaderschema rond is zijn er al diverse gesprekken met bestaande en potentiële nieuwe sponsoren gehouden.

"Gelukkig hebben we heel trouwe sponsoren", merkt Annemieke Geuze op. "Maar volgend jaar moeten we ook op zoek naar een andere hoofdsponsor. Kees is tijdens het toernooi elke dag aanwezig, doet zelf ook mee, maar bemoeit zich niet met de organisatie. Dat wil hij ook niet, want we hebben een goed team. Elk toernooi met een categorie 2 voor mannen moet een flinke prijzenpot hebben, anders komen de meesten niet. Hier is voor de deelnemers van die sterkte 1.000 euro te verdelen."

Inschrijving

De inschrijving sluit anderhalve week voor de start, en het zwaartepunt ligt op de indeling en planning per categorie (er zijn er liefst 35!). De toernooicommissie is heel flexibel, want met ieders wensen met betrekking tot verhindering wordt zo veel mogelijk rekening gehouden. Naast het sportieve –de finale heren 2 is het zien beslist waard- is er ook oog voor de gezelligheid.

De feestavond staat in het teken van Las Vegas, terwijl ook voor entertainment voor de kinderen wordt gezorgd.