Gezocht: burgers die willen meepraten

vianen • Gemeente Vianen nodigt geïnteresseerden bewoners uit voor een startbijeenkomst over een nieuwe advies- en participatiestructuur.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 27 juni van 19:45 tot 22:00 uur in het stadhuis van Vianen. Gezocht: mensen uit Vianen die mee willen denken en beslissen over zorg, welzijn, werk en inkomen en zorg voor de jeugd. Oftewel: thema's onder de noemer 'sociaal domein'.

Sinds 1 januari 2015 heeft de gemeente Vianen meer taken en verantwoordelijkheden gekregen op het gebied van zorg en ondersteuning van de inwoners van Vianen. De huidige adviesraden denken vanuit hun thema (Wmo/werk en inkomen/multicultureel) mee over hoe die zorg en ondersteuning het beste kan worden ingezet. Om met een bredere blik vanuit verschillende beleidsterreinen (Wmo, jeugd, participatie, en dergelijke) de gemeente te adviseren, is de wens om met elkaar tot andere nieuwe vormen van co-creatie (gelijkwaardige en open manier van werken) van beleid te komen. Hoe zo'n bredere adviesraad en andere vormen van co-creatie eruit zien, staat nog niet vast en daarom staat er een startbijeenkomst op de agenda.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via communicatie@vianen.nl. Meer informatie over het Wmo-Beraad en de andere adviesraden is te vinden op de website van gemeente Vianen.


q www.vianen.nl