• Bekendmaking van de opbrengst.
• Bekendmaking van de opbrengst. Foto: aangeleverd

Succes voor Samenloop voor Hoop

leerdam • De Samenloop voor Hoop in Leerdam heeft ruim zeventigduizend euro opgeleverd.

Het evenement werd vrijdag geopend door burgemeester Rinus Houtman, samen met sponsor Family Fit Muslu. De Samenloop voor Hoop vond plaats op het terrein van Schreuders Sport. Houtman en de sporters van Muslu vochten zich een weg door een doek dat symbool stond voor het gevecht dat kankerpatiënten moeten doorstaan. Samen met de survivors liepen ze hierna één ronde, waarna de 26 teams de wandelestafette overnamen. Ieder team beschikte over een kraam van waaruit diverse spullen verkocht werden.

SamenLoop voor Hoop is een lokaal wandelevenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Vierentwintig uur lang lopen teamleden afwisselend op een parcours. Deze estafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Er waren deze editie ruim twintig teams. Zo deed gemeente Leerdam mee met een team, maar ook obs De Hobbitstee, de Wilhelminaschool, stichting Baie Dankie, Rabobank en Jeugd Actief deden mee met een team.

Vrijdagavond om 23:00 uur was er een indrukwekkende kaarsenceremonie om de mensen die overleden zijn aan kanker te herdenken. Het parcours werd toen inmiddels verlicht door honderden kaarsenzakken. Samen met een bijna vierentwintig uur durend amusementsprogramma was er volgens de organisatie sprake van een gezellig evenement met ruimte voor een lach én een traan.

Zaterdag werd de opbrengst bekend gemaakt. Resultaat: 72.450 euro.


q www.samenloopvoorhoop.nl/leerdam