• Martijn Kornet uit Leerdam is zaterdag ook van de partij.
• Martijn Kornet uit Leerdam is zaterdag ook van de partij. Foto: Aangeleverd

Veel vertier bij openwater zwemmen

vianen • Op zaterdag 25 juni vindt voor de zevende keer het Open Water Zwemmen in het Merwedekanaal plaats. Dat gebeurt ter hoogte van Sluiseiland in Vianen.

Het zwemprogramma van de zevende editie bevat twee lange afstanden: de 5 en 3 kilometer. Deelnemers zwemmen vanaf Sluiseiland richting de Bolgerijsebrug en weer terug. Ook zijn er korte afstanden van 500 en 1000 meter.

Een ander hoogtepunt is het Nederlands kampioenschap Open Water zwemmen over 500 meter, dat dit jaar voor de derde maal zal worden gehouden. Voor de minder geoefende zwemmers zijn er prestatietochten van 250, 500 en 1000 meter.

Speciaal voor gehandicapten of minder validen zijn er dit jaar ook prestatietochten. Om dit mogelijk te maken middels extra beveiliging te water heeft de Dirk Kuyt Foundation steun toegezegd voor dit initiatief.

Brouwers

Voor de toeschouwers is er ook dit keer weer een aantrekkelijk bijprogramma. Bij verschillende brouwers kunnen speciale bieren worden geproefd. Ook staan er twee wijnleveranciers. Verder worden heerlijke streekproducten aangeboden.

Voor de kinderen zijn er speciale speeltoestellen. Dit jaar zal voor eerst vanaf 13.00 uur de Open Viaanse Stoepkrijtwedstrijd worden georganiseerd. Kinderen kunnen hieraan gratis meedoen. Ze moeten op toegewezen plaatsen tekeningen maken die te maken hebben met thema Vianen Brederodejaar. Een jury zal deze beoordelen waarbij leuke prijzen zijn te winnen die door Viaanse bedrijven beschikbaar zijn gesteld.

Het evenement is voor toeschouwers gratis toegankelijk via de wijk Blankenborch. Het evenement duurt van 10.30 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie over het evenement via de website


q www.owzmerwedekanaal.nl