• Afsluiting van het leefstijlproject Fit4Kids.
• Afsluiting van het leefstijlproject Fit4Kids. Foto: Nico van Ganzewinkel

Afsluiting van leefstijlproject Fit4Kids

vianen • In sportcentrum Helsdingen vond woensdag de afsluiting plaats van het leefstijlproject Fit4Kids.

De afgelopen tien weken werden kinderen van Viaanse basisscholen uitgedaagd om 'sportieve' stempels te verzamelen. Hiervoor hadden ze en Fit4Kids-paspoort gekregen. Stempels waren te verdienen door fietsend of lopend naar school te gaan, op school melk te drinken of fruit te eten. Maar ook door mee te doen aan beweegactiviteiten die tijdens het project door verenigingen worden georganiseerd.

Dit jaar deden er vijf basisscholen in gemeente Vianen mee: De Brug, De Voorhof, De Wiekslag, De Wegwijzer en het Heredium. Kinderen konden tijdens de Fit4Kids-weken vijf lessen van een sport uitproberen bij een vereniging. Dit jaar stonden hockey, yoga en korfbal op het programma. Ook kinderen van scholen geen Fit4Kids wordt gehouden, konden zich hiervoor opgeven.

Ook kregen alle deelnemende scholen van Sportservice Vianen een beweegkliko. Hierin zaten verschillende sport- en spelmaterialen waarmee kinderen op het schoolplein in de pauze kunnen spelen. Bovendien zijn alle scholen aan de slag gegaan met de lesmethode 'Lekker Fit!'. Deze lesmethode richt zich, net als Fit4Kids, op een gezonde leefstijl.

De afsluiting vond woensdag plaats in sportcentrum Helsdingen. De kinderen kregen daar de kans om heel veel verschillende sporten uit te oefenen. Zoals: hockey, korfbal, tafeltennis en zwemmen. Er was ook nog een opblaashinderbaan te vinden.

FC Utrecht

Het leefstijlproject Fit4Kids werd tien weken geleden geopend door enkele FC Utrecht-spelers. Ruud Boymans, Jeff Hardeveld en Christian Kum kwamen langs op De Voorhof en De Wegwijzer om de kinderen enthousiast te maken. Ook de algemeen directeur van de club, Wilco van Schaik, was aanwezig. Fit4Kids is een project van Sportservice Vianen, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeente.


q www.sportservicevianen.nl