• Gerda en Anneke Kool met Joop Vermeulen bij de plattegrond.
• Gerda en Anneke Kool met Joop Vermeulen bij de plattegrond. Foto: Peter Verbeek

Eindelijk golfen in Bolgerijen

vianen • Onder grote belangstelling is afgelopen zaterdag golfbaan De Kroonprins van Vianen officieel geopend.

De realisatie van de golfbaan duurde zo'n tien jaar. Mede doordat het erg lang heeft geduurd voordat alle vergunningen rond waren, zijn meerdere partijen voortijdig afgehaakt. Zo'n drie jaar geleden is de familie Kool, die in Wilnis een golfaccommodatie in beheer heeft, in beeld gekomen om De Kroonprins van Vianen te exploiteren. Op bijna de helft van het zeventig hectare grote terrein, met veel waterpartijen en tal van glooiingen, zijn door W. Kool Grondverzet BV negen volwaardige en uitdagende holes aangelegd, variërend van par 3 tot en met 5. Het ontwerp is van de hand van Michiel van der Vaart. Daarnaast biedt de accommodatie onderdak aan een oefengreen, een afslagkooi en een tijdelijk clubhuis.

"In dit beginstadium is er ruimte voor ongeveer 400 leden", vertelde manager Gerda Kool-Straathof. "Zoveel zijn er nog niet, waardoor ook beginnende golfers zich aan kunnen melden. Zij worden aanvankelijk begeleid door golf-profs, en als ze een handicap van 54 hebben mogen ze alleen de golfbaan op. We zijn nu al bezig met de inrichting van de rest van het terrein. We gaan ervan uit dat we daar over pakweg drie jaar mee klaar zijn. Dan hebben we achttien holes, een par 3 baan van negen holes, een mega-drivingrange en een permanent clubhuis. We zijn blij dat golfclub De Lingewaelsche voor onze accommodatie heeft gekozen."

Samen met voorzitter Joop Vermeulen (De Lingewaelsche) onthulde eigenares Anneke Kool een plattegrond van het toekomstige golfpark.