• De kamikazeactie van Roy Bakker leverde niets op.
• De kamikazeactie van Roy Bakker leverde niets op. Foto: Peter Verbeek

Groengelen verliezen beslissend duel tegen PVC

Brederodes (zon) gedegradeerd

vianen/utrecht • Het Utrechtse PVC was in het beslissende nacompetitietweeluik te sterk. Na de 1-1 in Vianen ging Brederodes op het bloedhete Marco van Basten Sportpark met 2-0 het schip in.

De bezoekers hadden een licht veldoverwicht, maar waren in de laatste wedstrijd van dit seizoen niet in staat iets extra's te brengen. De passes vanaf de eigen helft waren niet op maat en konden gemakkelijk worden onderschept door de Utrechtse defensie. In het eerste kwartier gebeurde weinig noemenswaardigs. Op het halve uur kreeg Tjerk Heestermans een vrije kopkans, maar de bal verdween net naast het Utrechtse doel. Het was de voorbode van een offensief waar Brederodes meer mee had moeten doen. Na een hoekschop sprong een volley van Heestermans via de paal terug in het veld. Kort daarop werd Johan van Es in de diepte bediend door Dean Brookman. Via de attente keeper Julius van der Linden verdween de fraaie lob echter over de achterlijn. Maar wie de kansen niet benut krijgt de deksel vaak op de neus. PVC, dat tot dan toe nauwelijks in het spel was voorgekomen, sloeg zijn slag in de slotfase van de eerste helft. Vanaf de eigen helft werd Wim Overbeek op maat aangespeeld. De beweeglijke spits schoof de bal onder doelman Dylan te Niet in de touwen: 1-0. Na enig goochelwerk van Mohamed Ghoudane kreeg Overbeek even later weer een vrije kans, maar nu schoot hij de bal hoog over de lat.

Behoudend spel

Het ontbrak Brederodes in Utrecht aan de nodige beleving. De teleurstellende eerste helft bleek geen reden om na rust een tandje bij te schakelen. Zonder heel defensief te voetballen hield PVC zich vooral bezig met tegenhouden, terwijl daarnaast werd gerekend op de bevliegingen van zijn gevaarlijke spitsenduo.

In plaats van druk naar voren te zetten voetbalde Brederodes behoudend en mocht PVC, toch zeker geen elftal dat overloopt van kwaliteit, het spel maken. En omdat de Utrechters veel duels wonnen, hadden de bezoekers eigenlijk geen been om op te staan. Nadat Overbeek en de steeds opkomende verdediger Luca Pieper twee aardige kansen onbenut hadden gelaten, liet Brederodes zich een kwartier voor tijd te kijk zetten. PVC bouwde vanaf de eigen helft een aanval over rechts op. De voorzet van Ghoudane bereikte Overbeek die keeper Te Niet beheerst omspeelde en het duel daarna besliste: 2-0.