• Orhan Uzun in de vernieuwde winkel.
• Orhan Uzun in de vernieuwde winkel. Foto: peter verbeek

Orhan opent vernieuwde zaak

vianen • Na een verbouwing van ruim twee maanden opent Orhan Kledingreparatie op woensdag 8 juni een totaal vernieuwde zaak.

In 2010 begon Orhan Uzun, in het pand op de hoek van de Voorstraat en de Langendijk, een bedrijf dat zich in eerste instantie toelegde op stomerijservice en de reparatie van kleding. Na twee magere weken, waarin er nagenoeg geen klanten over de vloer kwamen, kwam de loop er goed in.

"Al na drie maanden heb ik de activiteiten uitgebreid met opmeten en maken van gordijnen, binnenzonwering en de verkoop van tapijt, laminaat en PVC-vloeren", vertelt Uzun.

"Weer drie maanden later had ik de hulp van mijn vader nodig om alle klanten te kunnen bedienen. Van huis uit ben ik kleermaker, een vak dat ik in Turkije heb geleerd. Het is een mooi beroep, maar zo arbeidsintensief dat ik daar geen tijd meer voor heb. Elke week heb ik tussen vier- en zeshonderd klanten; niet alleen uit deze regio, maar ook uit Amsterdam, Zwolle en Vlissingen."

Nieuw

De winkel, annex showroom en een open atelier, zodat de klanten kunnen zien waar Orhan Uzun zes dagen per week mee bezig is, was echter verouderd en verwaarloosd. Mede doordat de elektrische bedrading niet optimaal was en de ruimte niet voldeed aan de eisen van brandveiligheid, was het de hoogste tijd om dat aan te pakken. Uzun, een ondernemer met een positieve en klantvriendelijke uitstraling, nam tijdelijk zijn intrek in de voormalige DA-drogisterij, en met inschakeling van een neef werd de zaak in de avonduren en de weekenden grondig verbouwd. Het resultaat mag er zijn. Het systeemplafond is vervangen door gipsplaten, de verlichting is vernieuwd, er ligt een andere vloer in en ook het houtwerk heeft een verfje gekregen.

"Ik ben blij dat we het hebben gedaan. Ik kan mijn klanten nu ontvangen in een moderne, schone en frisse zaak, en daar hebben ze recht op", vindt Orhan Uzun. "En ook voor mijn vader en mij is het in zo'n mooie ruimte veel prettiger werken."


Peter Verbeek