• Beeld van de Keepersdag vorige maand bij Everstein.
• Beeld van de Keepersdag vorige maand bij Everstein. Foto: Peter Verbeek

Familiedag Everstein trekt leden uit alle hoeken van de vereniging

Huiskamer van iedere Everdinger

everdingen • Tijdens de voorbereidingen van de bouw van de in 2014 opgeleverde accommodatie boog een heuse commissie sfeer en uitstraling zich over het interieur van de voetbalkantine. Een woord dat de lading niet helemaal dekt, meent Everstein-voorzitter Ron van Zal. "Je zou het meer een gezelschapskantine kunnen noemen. Weloverwogen hebben we destijds gekozen voor een aankleding met grote lampenkappen en tafels en stoelen in uiteenlopende kleurschakeringen. Een leestafel met kranten en tijdschriften. Kortom, net wat andere accenten waardoor iedereen zich hier thuis voelt."

Niet voor niks start de Familiedag zaterdag met een mixtoernooi. Jongens, meisjes, voetballer of geen voetballer: de teams die vanaf 16.00 uur strijden om de bokaal in de finale zijn samengesteld uit alle hoeken van de vereniging. "Met het familiegevoel bij Everstein zit het ontzettend goed", vindt Van Zal, voorzitter sinds 2010. "Natuurlijk moeten we het hebben van het voetbal, maar in feite stellen we de hele sociale omgeving centraal."

Hoef en Haag

Het ledental van Everstein schommelt al jaren rond de 500. Met dien verstande dat het damesvoetbal in de lift zit. Doel is om binnen twee à drie jaar in elke leeftijdscategorie een meidenteam op de been te hebben. Binnen de club ligt een marketingplan klaar om straks de nieuwe bewoners van de Vianense nieuwbouwwijk Hoef en Haag te verleiden tot een lidmaatschap bij Everstein – de eerste woningen worden naar verwachting eind 2016 opgeleverd. Van Zal maakt graag reclame voor zijn vereniging: "Hoef en Haag wordt een dorpse wijk aan de Lek. Dan is het logisch om te gaan voetballen in een dorp aan de Lek."

Programma Familiedag zaterdag 11 juni: 9.45 uur: start jeugd-mixtoernooi inclusief springkussen; 12:00 uur: start senioren-mixtoernooi; 13.00 en 14.00 uur: goochelshow; 15:00 uur: penaltybokaal; 16:00 uur: finale voetbaltoernooi; 17:00 uur: roofvogelshow gesponsord door businessclub Contactus (huurt ruimte in accommodatie Everstein; vanaf 16:30 uur: feest met Partybeukers.