• VTS verzorgde clinics voor de jongste jeugd.
• VTS verzorgde clinics voor de jongste jeugd. Foto: Peter Verbeek

Kika Tournament brengt 11.700 euro op

vianen • Het eerste KiKa Summer Biz Tournament heeft in totaal 11.700 euro opgebracht. De organisatie was in handen van Soccer Events 4 KiKa, in samenwerking met Brederodes en FC Utrecht.

Met een team van vrijwilligers namen Dennis van der Steen, André van der Veer en David Toxopeus al vijf keer de organisatie van het KiKa- kerstzaalvoetbaltoernooi voor hun rekening. Dit keer hadden ze een buitenconcept bedacht dat zich op totaal andere doelgroepen richtte.

Socces Events 4 KiKa heeft belangeloos hulp gekregen van de Voetbal Talenten School van Gert en Rick Kruys, Rob Zomer en Gianluca Nijholt gekregen. Vanaf 16.30 uur heeft VTS clinics verzorgde voor ruim honderdvijftig mini's en F-pupillen, alsmede voor E- tot en met C-jeugd uit de hele regio. Zij hebben allemaal vijf euro gedoneerd.

"Een tweede doelgroep waren de bedrijven", vertelde André van der Veer. "We hadden er vrij snel twintig gevonden die voor 500 euro per team in vijf poules op een half veld 7x7 hebben gevoetbald. Het was soort bedrijfsuitje, compleet met barbecue, drankjes en muzikale omlijsting." Met acht ploegen is toegewerkt naar een finale. Na afloop daarvan is op het hoofdveld van Brederodes een wedstrijd gespeeld tussen team KiKa Biz en oud-FC Utrecht, met onder andere Etiënne Kelders, Stefan Postma, Leo van Veen, Marc Verroen, Gert en Rick Kruys.

Stardrift, Van Genderen tentverhuur, Van der Valk, slagerij De Goeij en bakker Steehouder hebben zich op alle fronten ingezet om van dit eerste event een succes te maken. Dat is gelukt, want tegen middernacht kon een symbolisch bedrag van 11.700 euro worden geschonken aan KiKa.