• Esther de Goeij (l.) en Monique Hendriks.
• Esther de Goeij (l.) en Monique Hendriks. Foto: Dick Aanen

Theehuis op mooiste plekje Vianen

vianen • Hans en Esther de Goeij van traiteurslagerij De Goeij gaan het theehuis annex tuinterras bij de Viaanse stadsmuur exploiteren. De officiële start is binnen enkele weken.

De koepel en de romantische tuin achter de grote kerk liggen pal naast zalencentrum 't Klooster, wat sinds 2013 ook al succesvol door het slagersechtpaar wordt gerund. Beheerster Monique Hendriks heeft hier de dagelijkse leiding en krijgt straks ook de verantwoordelijkheid over het theehuis.

Het theehuis met tuinterras werd tot vorig jaar gerund door Jan van Vugt, die het gebouw omtoverde tot een exclusief intiem restaurant. De sfeervolle ambiance bovenin de koepel blijft volledig intact en zal vooral worden gebruikt voor high teas. Het onderste gedeelte van de koepel is verbouwd, zodat van daaruit de thee en de koffie kan worden geserveerd. Ook zal er wijn en bier worden geschonken.

In de theetuin zijn inmiddels vijf grote terrastafels met banken geplaatst. In totaal is er plaats voor zo'n veertig gasten. "Dit is en blijft de mooiste plek van Vianen", zegt Esther de Goeij. "De historische stadsmuur, sfeervol onder de bomen en uitkijkend op de Grote Kerk. Mensen die onze stad bezoeken komen hier graag. En het wordt nog leuker als er een loopbrug over de stadsgracht wordt aangelegd."

De koppeling met het zalencentrum biedt veel voordelen, zegt Esther de Goeij. "Het zorgt ervoor dat onze gasten straks ook gebruik kunnen maken van de toiletvoorzieningen in het gebouw. Dat was tot nu toe een probleem", zegt Esther de Goeij. "Bovendien hebben we een uitwijkmogelijkheid op het moment dat het begint te regenen."

Esther en Monique zijn momenteel druk bezig met het samenstellen van de kaart. "Naast koffie en allerlei soorten thee, krijgen we ook kleine lunchkaart. En we serveren ook High Teas en High Lunches. De slagerij is om de hoek, dus we hebben altijd de beschikking over verse vleeswaren. We gaan bijvoorbeeld een heerlijk broodje rosbief speciaal serveren."

Volgens Esther zal in de nabije toekomst ook aan de andere kant van de stadsgracht terrastafels worden geplaatst. "Daarover zijn we in gesprek met restaurant Mamma Mia en Pannekoeken kluis/ijssalon Donna."