• Beeld uit het duel tussen Brederodes A en Geinoord A.
• Beeld uit het duel tussen Brederodes A en Geinoord A. Foto: Peter Verbeek

Hereford opnieuw winnaar van IJT

vianen • Het ongenaakbare Hereford is opnieuw winnaar geworden van het Internationaal Jeugd Toernooi. De jeugdelftallen van de organiserende club legden beslag op een tweede plaats tijdens deze 41e editie.

Met een parade van 32 elftallen, acht verenigingsvlaggen, een groengele ballonnenboog, opzwepende muziek van sambaband Oladom, rookpotten en Bengaals vuurwerk was de opening zaterdagmorgen weer een regelrecht spektakel.

Na de eerste dag was er, in de stand om de verenigingsbokaal, nog weinig tekening in de strijd. Met 30 punten deelden Geinoord en Madese Boys de eerste plaats, maar bleven Hereford (27 punten) en Brederodes (23 punten) aardig in het spoor. SV De Vecht, dat voor het eerst aanwezig was, sloot de rij met 4 schamele punten. Pas in de namiddag van de tweede dag kwamen er daar 4 bij.

Tegenstreffer

In alle poules werd op de eerste twee dagen een halve competitie gespeeld. Met zes zeges en één gelijkspel werd Brederodes B ongeslagen poulewinnaar, met geen enkele tegentreffer. Ook op de slotdag incasseerde dat team geen doelpunt, maar door na twee doelpuntloze gelijke spelen op strafschoppen te verliezen zat er uiteindelijk niet meer in dan een vierde plaats. Naarmate het toernooi vorderde tekende de suprematie van de Engelse gasten zich steeds duidelijker af. Mede door de goede prestaties van hun A- en D-team bleven ze alle andere clubs uiteindelijk royaal voor. Met 24 doelpunten ging de topschutterstrofee naar Geinoord D. De Fair Playcup werd, ondanks ex aequo met Brederodes, gewonnen door 's-Gravenwezel.