Vianezen tevreden over service gemeente

vianen • Vianezen zijn tevreden over de dienstverlening van de gemeente. Ze waarderen de service gemiddeld met een 8,2. Vooral de wachttijden, deskundigheid en vertegenwoordiging van de gemeente springen er boven uit.

Toch zijn er ook kritische opmerkingen gemaakt tijdens een onlangs gehouden klanttevredenheidsonderzoek. Daar gaat de gemeente nu serieus werk van maken. Het gaat bijvoorbeeld om een extra bezetting op het kanaal telefonie, het optimaliseren van faciliteiten, de training van vaardigheidstrainingen en het inzetten van een dienstverleningsmakelaar.

Een periodieke meting van de klanttevredenheid is volgens de gemeente niet voldoende. Daarom gaat het team dienstverlening voortaan structureel meten wat inwoners van de dienstverlening vinden. "Zodoende worden signalen sneller in kaart gebracht en kan hier sneller actie op worden ondernomen."

De feedback die gegeven wordt vanuit de burgers en ondernemers wordt benut om de dienstverleningsprocessen onder de loep te blijven nemen. "Daarnaast worden ook de resultaten uit de metingen meegenomen om onze processen te blijven ontwikkelen vanuit de logica van de afnemers." Er is een praktijkgroep opgericht, die de interne en externe dienstverlening heeft geëvalueerd. Deze voert momenteel wijzigingen door om te komen tot meer efficiency. Medewerkers aan de balie worden getraind om open vragen te stellen, te denken in mogelijkheden en feedback te geven.

Daarnaast staan er trainingen gepland om te werken aan de cultuurwaarden, vaardigheden en communicatie. "Het doel van deze trainingen is dat de eerste lijn van het team Dienstverlening de cultuurwaarden gaat uitdragen. Dit moet leiden tot minder en onnodig herhaalcontact, meer zelfredzaamheid en daardoor meer kwaliteit en positieve verwondering bij inwoners en ondernemers."