• Trotse kinderen van De Voorhof.
• Trotse kinderen van De Voorhof. Foto: aangeleverd

Vijfduizend euro voor Alpe d'HuZes

vianen • De sponsoractie die cbs De Voorhof in Vianen in april heeft gehouden voor Alpe d'HuZes heeft het prachtige bedrag van 4.774,74 euro opgebracht. In de maand april hebben kinderen lege flessen verzameld en op is er een sponsorloop gehouden. Direct na de meivakantie hebben de leiding van de school en de organisatoren Ralph en Nathalie Klinkien en Marco Verhoef de balans opgemaakt, met dit fantastische resultaat.

Ralph, Nathalie en Marco gaan op donderdag 2 juni in Frankrijk in drie afzonderlijke teams de berg Alpe d'Huez op, lopend en fietsend, om zo gesponsord zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor de strijd tegen kanker. Om de kinderen en ouders enthousiast te maken voor dit doel zijn Nathalie en Marco voorafgaand aan de sponsorloop de klassen afgegaan om te vertellen over Alpe d'HuZes en het doel van het evenement.

Alpe d'HuZes beleeft dit jaar haar elfde editie. Vorig jaar werd door de duizenden deelnemers maar liefst twaalf miljoen euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Het motto van het evenement is 'Opgeven is geen optie', waarbij wordt verwezen naar de strijd tegen kanker, waarbij opgeven ook geen optie is.