• Het succesvolle team van VIKO promoveert naar de tweede klasse.
• Het succesvolle team van VIKO promoveert naar de tweede klasse. Foto: Peter Verbeek

VIKO ook in veldcompetitie kampioen

vianen • De korfballers van VIKO zijn zaterdag ten koste van Midlandia kampioen geworden in de 3e klasse. In de uitwedstrijd werd gewonnen met 12-16.

Na een 6-6 ruststand denderde het team in de tweede helft over de naaste concurrent heen. De 12-16 zege betekende naast het kampioenschap ook promotie naar de tweede klasse.

Het vlaggenschip van VIKO kan dan ook terug kijken op een goed seizoen, waarin zowel in de zaal- als veldcompetitie promotie is naar de 2e klasse is gehaald.

Hoofdtrainer

Aan het begin van het seizoen werd Vikash Mahadew Missier aangesteld als nieuwe hoofdtrainer bij de rood-witten. Het doel was zowel op het veld als in de zaal de promotie naar de tweede klasse te behalen. In de zaal werd door een beslissingswedstrijd om de tweede plaats in de poule en promotie wedstrijd uiteindelijk de 2e klasse behaald. Afgelopen zaterdag kon VIKO in de wedstrijd tegen Midlandia ook het veldkampioenschap bemachtigen.

Warme weer

Het warme weer was van invloed op het spelbeeld van VIKO. Het tempo in de aanvallen was laag. Hoewel VIKO goed uit de startblokken kwam en twee tot drie goals afstand nam van Midlandia was de stand op slag van rust 6-6.

Na rust leek het even of VIKO de wedstrijd uit handen zou geven, zij kwamen 8-6 achter. Na een goede wissel wist VIKO het ritme van combineren en scoren weer op te pakken en liep uit naar een 8-11 voorsprong. De wedstrijd werd goed uitgespeeld, waardoor de overwinning niet in gevaar is gekomen (12-16). VIKO heeft door de winst het kampioenschap ongeslagen gehaald. De zogenoemde 'double' is dan ook in handen.

Vertrouwen

VIKO kan terugblikken op een geweldig seizoen waarin de gestelde doelen behaald zijn. Door de selectie is hard getraind en er was veel vertrouwen in elkaar, wat tot de huidige resultaten hebben geleid.

Hoofdtrainer Vikash heeft kenbaar gemaakt dat hij het korfballen toch te veel mist en zich het komende seizoen als speler aan zal sluiten bij de selectie van VIKO.

VIKO is daarom nog op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze hoofdtrainer/coach.

Supporters

Ook de supporters van de Viaanse korfbalvereniging hebben voor een groot deel bijgedragen aan het succes van het team. Zij hebben het team steeds een warm hart toegedragen, zegt Wieneke Elbertsen. "Door weer en wind stonden zij altijd langs de lijn en moedigden de rood-witten aan richting de winst."