Politiek café over handelsakkoord

REGIO • D66 Vijfheerenlanden organiseert woensdag 18 mei weer een politiek café in Leerdam over een actueel onderwerp: het mogelijke trans-Atlantische vrijhandelsakkoord TTIP. Al jaren wordt hier in het diepste geheim over onderhandeld, Greenpeace bracht onlangs de geheime discussiestukken in de openbaarheid.

De Verenigde Staten en Europese Unie bakkeleien momenteel achter gesloten deuren over dit vrijhandelsakkoord, ook wel: Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). Doel van dit akkoord is het weghalen van verschillende handelsbelemmeringen tussen de VS en de lidstaten van de EU.

Tijdens het politiek café in Leerdam vraagt D66 Vijfheerenlanden zich af wat het handelsakkoord zou betekenen voor deze regio, welke voordelen er zijn te verwachten en wat dit voor effect heeft op de voedselveiligheid. Kunnen boeren een betere prijs krijgen voor hun melk of is het juist een bedreiging? En: wat betekent het hier voor de industrie binnen de Vijfheerenlanden? Voor- en tegenstanders van het vrijhandelsakkoord houden tijdens het politiek café een inleiding, daarna is het aan de zaal om vragen te stellen, discussie aan te gaan en standpunten in te nemen. De avond vindt plaats in stadspodium GO in Leerdam, aan het Voogdplein 90. Aanvang 20:00 uur. Toegang gratis.