• Man of the match Adil Ahabbad kreeg een publiekswissel.
• Man of the match Adil Ahabbad kreeg een publiekswissel. Foto: Peter Verbeek

Brederodes veroordeeld tot nacompetitie

amsterdam • Op de voorlaatste speeldag heeft Brederodes (zon) gedaan wat moest gebeuren om rechtstreekse degradatie te ontlopen. In Amsterdam werd overtuigend met 2-5 gewonnen van De Meer, dat zijn verblijf in de derde klasse niet kon continueren.

De groengelen begonnen sterk, en al in de derde minuut prikte Dean Brookman de bal, na een hoekschop van Nader Mechichi, tegen de lat. Binnen het kwartier werd het duel gelijkwaardiger. De thuisclub bediende zich vooral van circulatiespel, terwijl Brederodes té snel de diepte zocht. In balbezit kregen de Vianense spelers weinig ruimte zodat een vrij saai duel ontspon dat zich merendeels op het middenveld afspeelde. Los van een schot van Johan van Es ging van de groengelen weinig dreiging uit.

Patent

Na bijna een half uur werd Adil Ahabbad goed aangespeeld door Nader Mechichi. De aanvaller toverde een onnavolgbare actie, waar alleen hij patent op heeft, uit zijn hoge hoed, en opende de score met een vlammend schot vanaf de rand van het zestien metergebied: 0-1. Even later werd een doelpunt van de thuisclub wegens buitenspel geannuleerd. Het spel van de Amsterdammers werd zienderogen slechter, en het was niet écht verrassend dat Mechichi de voorsprong, na een mooi steekpassje, met een schuivertje in de verste hoek verdubbelde: 0-1. Niet dat Brederodes de pannen van het dak voetbalde, maar het volstond om de wedstijd te controleren en De Meer ver van het eigen doel te houden.

Oude marge

Kort na de hervatting werd Martijn de Lange afgetroefd door de bonkige Danny Blom, die de bal daarna simpel onder Dylan te Niet in het net schoof: 1-2. Brederodes liet zich er niet door uit het veld slaan en had de oude marge even later al kunnen herstellen als Van Es na een vrije kans niet was gestrand op doelman Thibo te Groen. De Meer gaf even serieus gas, maar trapte net zo hard weer op de rem nadat Robin Houtveen de bal uit een wanordelijke situatie over de doellijn had getikt: 1-3. De gasten zakten wat in en wachtten op de onvermijdelijke counter. Die kwam een kwartier voor tijd. Van Es en Brookman verzorgden het voorbereidende werk, en Adil Ahabbad kopte de bal bij de eerste paal knap in: 1-4. Twee minuten later klapte de Amsterdamse buitenspelval verkeerd dicht en op zijn dooie akkertje maakte Houtveen er 1-5 van. Namens De Meer benutte Matthijs Zwaal in de slotfase een strafschop: 2-5. Evenals de eerste was ook de laatste kans voor Brookman, maar in vrije positie schoot hij de bal over de lat. Doordat de directe concurrenten ook punten behaalden moet Brederodes het vege lijf via de nacompetitie zien te redden.

Peter Verbeek