• Regelmatig bewegen leidt tot betere leerprestaties.
• Regelmatig bewegen leidt tot betere leerprestaties. Foto: stock

Over bewegen en schoolprestaties

vianen • Sportservice provincie Utrecht organiseert woensdag 25 mei een inspiratiesessie in Vianen met als thema 'Bewegen in en om het onderwijs'.

De bijeenkomst gaat in op vraag wat bewegen kan doen voor leerprestaties. En ook hoe scholen kunnen zorgen dat hun leerlingen genoeg bewegen. Het programma start om 14:00 uur en wordt geopend door dagvoorzitter Johan Wakkie. Na het welkomstwoord van gastheer Marcel Verweij, wethouder sport van de gemeente Vianen volgt een presentatie van Hiske Blom. Zij is adviseur jeugd bij het Kenniscentrum Sport. Zij vertelt over de intellectuele en sociale waarde van sport en bewegen op school. Betrokkenen zijn welkom om mee te praten. Het volledige programma is op de website te vinden. De inspiratiesessie is gratis voor iedereen betrokken bij sport en onderwijs in de gemeente Vianen.

Sportservice provincie Utrecht organiseert de bijeenkomst namens het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap. Het ministerie in het bestuursakkoord afgesproken dat elke leerling op de basisschool minimaal twee lesuren bewegingsonderwijs per week - gegeven door een bevoegde (vak) leerkracht - moet krijgen. Bewegingsonderwijs is onmisbaar voor de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen op de basisschool. Ze leren daar te bewegen en ervaren hoe leuk sporten is. Bewegingsonderwijs levert zo een bijdrage aan een actieve en gezonde levensstijl van kinderen. Om dit te realiseren is er een plan van aanpak bewegingsonderwijs opgesteld.


q www.sportserviceprovincieutrecht.nl