• Martijn de Lange werpt zich in de baan van een gevaarlijk schot.
• Martijn de Lange werpt zich in de baan van een gevaarlijk schot. Foto: Peter Verbeek

Brederodes moet vrezen voor nacompetitie

leusden • Tegen Roda '46 had Brederodes weliswaar een behoorlijk veldoverwicht, maar dat bleek na anderhalf uur voetballen niets waard. De gasten kwamen na rust terug van een 2-0 achterstand maar kregen de kous, na twee individuele fouten, in de slotfase alsnog op de kop: 4-1.

De groengelen startten verre van compleet, waardoor coach David Toxopeus veteraan Marcel de Groot weer eens van stal had gehaald. Met 24 punten deelden beide elftallen de twaalfde plaats, en om de nacompetitie te ontlopen móest er worden gewonnen.

Tegen de jonge Leusdenaren begon Brederodes, dat kon bogen op veel meer routine, goed. Er werd druk naar voren gezet, terwijl de thuisclub opereerde vanuit een erg afwachtende spelopvatting.

Schulp

Rond de twintigste minuut kroop Roda '46 voor het eerst uit zijn schulp. Een voorzet van rechts leverde twee kansen op, maar beide schoten werden geblokt. Twee minuten later kreeg doelman Dylan te Niet alle tijd om de muur op de juiste plaats te zetten. Voor Tomas van Dijk was het echter geen enkel probleem om de vrije trap rechtstreeks in de touwen te jassen: 1-0.

De thuisclub trok zich daarna weer terug tot achter de middenlijn, en liet het initiatief aan de gasten die er nauwelijks in slaagden hun tanden te laten zien. Kort voor rust mocht Roda '46 weer een wat makkelijk toegekende vrije trap nemen. Te Niet posteerde het muurtje, en deze keer lukte het Dennis Spier om de bal onberispelijk tussen de palen te schieten: 2-0. Kort voor rust had Brederodes pech toen een schot van Johan van Es via de binnenkant van de paal terug in het veld ketste.

Eigen doel

In de pauze werd De Groot vervangen door Adil Ahabbad. De thuisclub bleef stijf achterin hangen. Binnen vijf minuten incasseerde de ploeg twee gele kaarten, terwijl de bal in de achtste minuut, na goed voorbereidend werk van Ahabbad en van Es, door Raymond van Kalleveen in eigen doel werd gekopt: 2-1. Nadat Roy Bakker in het veld was gekomen schoven zowel Tasos Iltsidis als Edin Sylejmani een linie door. Ondanks dat de groengelen scherper waren en in een hoger tempo speelden was er tegen het defensief spelende Roda '46 geen doorkomen aan. Nadat een inzet van Ahabbad door aanvoerder Van Dijk van de lijn was gekopt sloegen de Leusdenaren hun slag in de slotfase. Een verkeerde pass van Matthew Gabriël ging vooraf aan een goed schot van Dylano Trappenburg in de verste hoek: 3-1. In blessuretijd leed Martijn de Lange onnozel balverlies waarna Jeroen Olthof de bal wonderschoon in de kruising schoot: 4-1.