• Sander van Emmerik en Jeroen Brouwer staan volgend seizoen voor de nieuwe selectie van Vianen.
• Sander van Emmerik en Jeroen Brouwer staan volgend seizoen voor de nieuwe selectie van Vianen. Foto: Peter Verbeek

Vianen bouwt ijverig aan nieuwe selectie

vianen • Jeroen Brouwer, komend seizoen voor het eerst actief als hoofdtrainer, heeft de selectie van Vianen voor komend seizoen al een heel eind rond.

De 45-jarige Brouwer, die deel uitmaakte van het eerste elftal van Vianen dat in de jaren negentig het ene succes aan het andere reeg, werd vorig jaar november door het bestuur benaderd om als trainer/coach met een nieuwe selectie te bouwen aan de sportieve toekomst van de club. Belangrijkste actiepunt was om een nieuw team van spelers te formeren.

"Ik heb drie gesprekken gehad, en voorafgaande aan het laatste gesprek zat ik al op één lijn met Sander van Emmerik", vertelt Brouwer. "Ook hij heeft, zowel als speler, trainer en leider, een verleden bij Vianen. Hij wordt mijn assistent."

Zoektocht

Dit jaar is de zoektocht naar spelers begonnen, benadrukt Brouwer. "Gert Stijsiger, voormalig bestuurslid en nog steeds nauw betrokken bij de gang van zaken rond het eerste elftal, is daar heel belangrijk in geweest. Hij heeft heel wat namen aangedragen, en samen hebben we de contacten gelegd en onze bedoelingen kenbaar gemaakt. En dat is een beetje een sneeuwbaleffect geworden."

Na flink lobbyen is half maart met zeven kandidaten een positief verlopen bijeenkomst gehouden. Na die avond hebben zes van hen gekozen voor vv Vianen.

Drie weken is er een tweede ronde geweest, en daar zijn opnieuw enkele harde toezeggingen gedaan.

Tien namen

Momenteel staan er tien namen op de lijst van de nieuwe trainer van vv Vianen: Hamid Sarwari (Altena), Joey de Leur en Jarno Samsin (beiden Brederodes), Dusty Louwaars (DFS Opheusden), Rick van Ierland (Vreeswijk), Orm Kraneburg (Vianen), Billy van Vliet (Everstein), Danny Stijsiger (HSSC '61), Mitchell Vanenburg (SCH '44) en ten slotte Thomas Kanza (Sporting '70).

Van de huidige spelersgroep heeft alleen aanvoerder Johan Scheffer aangegeven beschikbaar te zijn voor de nieuwe selectie. Vermoedelijk zullen ook zullen enkele jeugdspelers aanhaken.

Met een vijftal andere spelers moeten nog afrondende gesprekken worden gevoerd.

Sneeuwbal

Brouwer is hoopvol gestemd: "Ik hoop dat de sneeuwbal nog even blijft rollen. We zitten vooral goed in de middenvelders, en we staan open voor voetballers die hier graag willen komen spelen."

Peter Verbeek