• Rik Hertsenberg (links) met zijn nieuwe teamgenoten.
• Rik Hertsenberg (links) met zijn nieuwe teamgenoten. Foto: Peter Verbeek

Jong tennisteam mikt op promotie

vianen • Los van een ervaren team dat op zaterdag in de eredivisie speelt had LTV Vianen tot voor kort te weinig jonge getalenteerde leden om met succes aan de competitie deel te nemen.

De 21-jarige Rik Hertsenberg, al vanaf de jongste jeugd lid van LTV Vianen, heeft zijn heil de afgelopen jaren gezocht bij clubs in Groenekan, Houten en Vuren om daar te tennissen. De rollen zijn nu omgedraaid. Voorafgaande aan dit seizoen heeft hij zijn voelhorens uitgestoken, en een jeugdig team geformeerd dat het Vianense tennispark De Bult als thuishaven heeft.

Op niveau

In Matthijs Waaijers (Ottoland), Rody Kandel (Leerdam) alsmede Dordtenaren Frank Seip en Tom van Hensbergen heeft hij tennissers gevonden die om dezelfde reden bij hun club ook niet op niveau konden tennissen. Kees Overbeek, van kapsalon De Barbier, was dusdanig onder de indruk van dit initiatief, dat een impuls voor de club is, dat hij bereid is gevonden de kosten van de wedstrijdtenues voor zijn rekening te nemen.

Spelend als LTV Vianen 2 is bij de bond aangevraagd om ingedeeld te worden in de overgangsklasse. Dat verzoek is echter niet gehonoreerd, zodat de jongens in de eerste klasse moesten beginnen. De doelstelling is om zo snel mogelijk, liefst dit seizoen, te promoveren naar een hogere klasse. Tot nu toe is de team op de goede weg. De eerste twee wedstrijden werden met 4-2 en 5-1 gewonnen. Afgelopen zaterdag kwam Domstad 3 op bezoek. De gasten wonnen de eerste single, maar leverden alle volgende sets in: 5-1.

fotobijschrift: Rik Hertsenberg (links) met zijn nieuwe teamgenoten.