Weetjes

Toneelroute spaart door voor film

vianen • De organisatie van de Toneelroute is blij verrast dat het streefbedrag voor de realisatie van de uitvaartstoet van Walraven III van Brederode binnen een maand al nagenoeg gehaald is.

Toneelroute Vianen wil nu doorgaan met de crowdfunding om ook een laatste ambitie - het maken van een film van de uitvaartstoet - te verwezenlijken. Een goede registratie vraagt de inzet van minimaal vier camera's. De camera's komen te staan in de Buitenstad, op de Voorstraat, bij de Grote Kerk en ook op hoogte, bij voorbeeld in de Lekpoort.

Het geld is nodig voor beelddragers, het monteren van het beeldmateriaal en wat andere onkosten. De uitvaartstoet vormt de spectaculaire opening van de derde Toneelroute die op zondag 11 september plaatsvindt.

q voorjebuurt.nl/brederodestoet


Activiteiten in Juni

vianen • In juni staat een groot aantal activiteiten gepland, zoals 'De Brederodes en de Kunsten' (10 t/m 30 juni), 'De Tuinkunst van de Brederodes' (10 juni t/m 16 oktober), 'Het Facebook van de Brederodes' (10 juni t/m 16 oktober), Open Tuinenroute Buitenconcert (10 juni), Open Tuinenroute (11 en 12 juni), Compagnie van Brederode (25 en 26 juni) en Open Waterzwemmen (25 juni).