Knotwilgen geplant in Lexmond

lexmond • De succesvolle samenwerking tussen de organisatie van de Arno Wallaard Memorial en het project 'Geen tak de streek uit' wordt dit jaar gecontinueerd en uitgebreid met de inzet van zowel het drinkwaterbedrijf Oasen als het Wellantcollege. Er worden knotwilgen geplant om de CO2²-uitstoot van het evenement te compenseren.

De organisatie van de Omloop van de Alblasserwaard en de Arno Wallaard Memorial willen met het planten van deze bomen een duidelijke verbinding maken tussen deze landelijke wielerwedstrijd en de groene waarden van het polderlandschap.

Sinds 2010 is de Arno Wallaard Memorial CO² -neutraal. Het is een van de weinige, zo niet de enige wielerwedstrijd in Nederland, die de CO²-uitstoot van haar wielerevenement compenseert. "Dit jaar maken we dat nog bijzonder omdat dit wordt gecombineerd met het herstellen van karakteristieke landschapselementen in onze polder", laat Jos van Oosten weten. Hij is van energiecoöperatie De Knotwilg.


Knotwilgen

Op het terrein van Oasen zal met inzet van leerlingen van Wellantcollege MBO Gorinchem en VMBO Ottoland, een flinke hoeveelheid knotwilgen aangeplant worden.

Aanplant van knotwilgen en duurzaam lokaal gebruik van het snoeihout compenseren niet alleen de uitstoot, maar versterken de natuurwaarden, de identiteit en de economie van de streek.

De Arno Wallaard Memorial is een eendaagse wielerwedstrijd die gehouden wordt in en rond het dorp Meerkerk, dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 23 april.


q www.geentakdestreekuit.nl.