• Jolijn van Vliet pakte een vierde plaats.
• Jolijn van Vliet pakte een vierde plaats. Foto: Dick Aanen

Successen voor turnsters DOS Vianen

vianen • Turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen hebben afgelopen weekend goede resultaten behaald en kwalificaties afgedwongen voor finales.

In het Zuidhollandse Bergschenhoek vonden dit weekend halve finales plaats voor turnsters uit de tweede en derde divisie. De in de tweede divisie uitkomende senioren Hannah Hijmering en Linsey Godschalk wisten dat alleen een foutloze wedstrijd hen in de finale kon brengen. Hijmering turnde een goede stabiele wedstrijd en met name door haar hoge scores op brug en sprong wist ze met haar vijfde plaats kwalificatie af te dwingen. Voor Godschalk viel het doek. Ondanks een goede wedstrijd viel zij met de arabier van de balk waarmee een plek in de finale voor haar niet meer haalbaar was.

Ook in de derde divisie wisten turnsters van de Viaanse vereniging tickets veilig te stellen voor het NK. In de categorie pupil 2, N3 wist de dit jaar naar DOS overgekomen Pleun van Vliet zevende te worden door een stabiele wedstrijd neer te zetten.

Zus Jolijn van Vliet kwalificeerde zich met haar vierde plaats eveneens bij de jeugd.

Districtsfinale
Monique Huiveneers turnde zaterdag bij de senioren vierde divisie de regiofinale in Amsterdam. Ze begon de wedstrijd met een val van de balk, maar herpakte zich later op de overige onderdelen.

Vooral haar brugoefening was erg strak en netjes. Haar dertiende plaats leverde een plaats op in de districtsfinale eind mei.