Heren Servia nemen derde plek over

rijnwoude/vianen • De Viaanse volleybalmannen van Servia hebben na een 3-1 uitoverwinning op Aspasia (Rijnwoude) de derde plek overgenomen in de competitie.

Servia begon gedreven aan de eerste set . Al vroeg in de eerste set wist de Vianezen een kleine voorsprong te creëren door enkele services en sterk verdedigend werk. Deze voorsprong werd gedurende de set niet meer uit handen gegeven: 20-25.

De tweede set verliep rommeliger dan de eerste, Servia wist geen afstand te nemen van Aspasia. Er werd onvoldoende servicedruk geleverd en de tegenstander kon beter in zijn spel komen. Na een spannend einde van deze set ging deze met 26-24 naar Aspasia.

Na het verlies van de tweede set werden de mannen weer op scherp gezet. Servia herpakte zich zeer sterk en liep de derde set over Aspasia heen. Onder andere door een goede service reeks van Man-of-the-Match Martijn Bergink en een hoog scorend vermogen door de aanvallers, ging de derde set met 15-25 naar Servia.

De Viaanse mannen begonnen slordig aan de vierde set. In de eerste helft kon geen voorsprong worden genomen. Na twee time-outs van coach Kees van Wijngaarden gingen de mannen beter spelen en slaagden erin een voorsprong op te bouwen. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De wedstrijd werd beslist door een sterke aanval die werd afgemaakt door Lars Oostrom: 20-25.