• Ook de kleintjes streden sportief voor elke bal.
• Ook de kleintjes streden sportief voor elke bal. Foto: Peter Verbeek

Strijd bij schoolvoetbaltoernooi

vianen • Onder supervisie van Sportservice Vianen is afgelopen week het tiende schoolvoetbaltoernooi gehouden. Op sportpark Blankensteijn streden leerlingen van twaalf basisscholen met veel inzet voor de prijzen.

De Rank en Meester Vosschool gingen met alle bekers aan de haal. Woensdagmiddag was gereserveerd voor de E-categorie, de leerlingen van de groepen 3 en 4. Niet alleen ontstond daardoor in de avonduren meer ruimte voor de overige categorieën, het zorgde ook voor meer overzicht voor de jongste voetballertjes. Elk van de vier poules kreeg zijn eigen veld. De winnaars plaatsen zich voor de kruisfinales, met aansluitend een kleine en een grote finale. Die laatste leverde een overwinning op voor De Rank 9, dat De Wegwijzer 9 met 3-0 versloeg en met een doelsaldo van 21-0 aantoonde dat de eerste prijs door het beste team werd gewonnen. Inclusief de prijsuitreiking was dit minitoernooitje binnen drie uur gepiept.

Krachtmeting

De eindstrijd van A-categorie (oudste jongens) werd een krachtmeting tussen de D-pupillen van Lekvogels en Everstein. Het Kompas (Lexmond) redde het nét niet tegen Meester Vos (Hagestein): 0-1. In de B-categorie (meisjes) gingen de beste twee van beide poules van vijf door naar de kruisrondes. Meester Vos 2 nam het in de finale op tegen Egbertus 2, en ook dat duel eindigde in een benauwede 1-0 zege voor de Hagesteinse meiden. De twee categoriewinnaars mogen de eer van hun school op 18 mei verdedigen in Huizen, waar de regiofinales worden gehouden. De C- en D-categorie werden gewonnen door De Rank 3 en De Rank 5.