Vianen houdt VVJ één helft in toom

vianen • Dat Vianen met 1-4 onderuit ging tegen VVJ was niet écht een verrassing. Opsteker was dat de tricolores, voor het eerst sinds vijf maanden, het vijandelijke net weer eens wisten te vinden.

Steunend op een solide verdediging kon de thuisclub terugkijken op een duel waarin ze het eerste uur niet veel onderdeed voor de bezoekers. De eerste kans was voor de tricolores, maar Derryll Mink jaste de bal hoog over het vijandelijke doel. Na verkeerd instappen van de Vianense defensie nam VVJ de leiding: 0-1. Op aangeven van Jorn Klink mikte Johan Scheffer de bal met een geplaatst schot uit de tweede lijn in het doel. Op appèl van de Utrechtse grensrechter werd die treffer geannuleerd. "Niet dat we anders hadden gewonnen, maar het was toch lullig dat die man pas na de wedstrijd toegaf dat hij het verkeerd had gezien", vond Vianen-coach Martijn Heerkens.

Nog voor rust werd Sem de Kruijk onderuit gehaald door de doelman van VVJ. Die kwam met geel genadig weg, en vanaf de stip haalde Scheffer zijn gram: 1-1.

Schadevrij

Met Marvin Loos voor Mink kwam Vianen het eerste kwartier schadevrij door. Door een individuele actie van een VVJ-aanvaller, die vanaf de linkerflank naar binnen sneed, en Rick Meijer daarna verraste met een schuiver in de verste hoek, namen de gasten opnieuw de leiding: 1-2.

Nadat de bal na een hoekschop door invaller Sander Beniest van richting werd veranderd en in het doel verdween (1-3) was het beste er wel bij Vianen. Gebrek aan concentratie bij een ingooi was de oorzaak van de laatste treffer van VVJ: 1-4. In de slotfase miste invaller Lars van de Walle een gigantische kans.