Servia houdt zicht op promotie

vianen • Drie wedstrijden voor het einde van de competitie jagen de volleyballers van Servia met nog twee ploegen op plaats 2, dat recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden. Tegen het Nieuwegeinse NVC liet Servia geen steken vallen en won gemakkelijk met 4-0.

Servia begon met veel servicedruk, waarbij met name de Nieuwegeinse libero het zwaar te verduren had. Ondanks het duidelijk overwicht van de Viaanse heren lukte het niet om een voorsprong op het telbord te krijgen.

Met een aantal goede passes bracht Servia in de slotfase van de set spelverdeler Martin Zwaan in de positie om alle aanvallers te bedienen. De blokkering van NVC was hiermee gezien: 25-23.

Servicereeks

In de tweede set was Servia beter in staat om het verschil te maken. Man of the Match Martijn Bergink zorgde met tweemaal een sterke servicereeks voor een grote voorsprong op NVC: 25-16.

In de derde set was Servia minder overtuigend. De mannen maakten veel persoonlijke fouten. NVC kwam wat meer terug in de wedstrijd en wist het Viaanse blok gemakkelijk te omzeilen.

Breekpunt

Opnieuw was de Viaanse service het breekpunt in de set: 25-21. In de vierde set was Servia oppermachtig, alles lukte bij de Viaanse heren. Zowel de blokkering als de aanval was overtuigend, waardoor er halverwege de set al een voorsprong van tien punten op het telbord stond: 25-10.

Op vrijdag 15 april speelt Servia de volgende wedstrijd uit tegen Aspasia in sporthal de Ridderhof te Koudekerk aan de Rijn: Vanaf 21.15 uur..