Excelsior Vianen geeft een voorjaarsconcert

vianen • Harmonieorkest Excelsior uit Vianen geeft zaterdag 16 april haar voorjaarsconcert in De Stadshof. Het concert begint om 20:00 uur en de toegang is gratis.

Harmonieorkest Excelsior mag zich de oudste vereniging van Vianen noemen. Maar de 117 jaar oude muziekvereniging - opgericht in 1899 - is nog erg jong van geest. De 43 spelende leden, variërend in de leeftijd van tien tot zeventig jaar, presenteren tijdens het voorjaarsconcert een heel uitdagend programma. Onder leiding van de dirigent René de Jong is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan de muziekstukken van verschillende genre's. Zo zijn te beluisteren onder meer 'Celtic moods', een medley van typische Ierse songs met een solo voor Rozanne Eigenraam op altsaxofoon, 'Fate of the Gods', 'In the mystic land of Egypt' en 'Into the raging river'.


Opstaporkest

Naast optredens van het grote orkest is er ook aandacht voor de leerlingen. Ook leerlinge Giulia Al, die pas in september begonnen is met klarinetles, wil laten horen wat ze allemaal al kan. Zij zal samen met Irka Heestermans enkele stukjes uit het lesboek spelen.

Na de pauze wordt het orkest aangevuld met de jeugd, het zogenaamde 'opstaporkest'. Deze leerlingen doen voor het eerst mee in het grote orkest tijdens het voorjaarsconcert. Dit zijn: Melissa Goes op trompet, Daphne Versluis en Rhodee Steenbeek op klarinet en Merel Bruinink en Isa van Spanje op dwarsfluit.

Uitdaging

En het ontbreekt het opstaporkest niet aan uitdaging. De muziekkeuzecommissie heeft unieke stukken op het programma gezet, zoals 'Night disco', een Bon Jovi-rockmix en 'Let it go'. Ook Robbie Williams nummer 'Sing when you're winning' ontbreekt niet. Op deze manier maken de leerlingen op een leuke manier kennis met verschillende soorten muziek, technieken en maatsoorten.

Verder wordt er tijdens de avond natuurlijk weer een verloting gehouden. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie prijzen te winnen.

Jaarlijks organiseert Excelsior diverse muzikale activiteiten en verzorgen zij bij diverse gelegenheden de muzikale omlijsting. Ook tijdens het Brederodejaar in Vianen is Excelsior actief. Zo hebben zij al een Brederode-playinn georganiseerd en heeft het orkest zijn muzikale medewerking verleend tijdens de officiële opening van het Brederodejaar afgelopen zaterdag in de Grote Kerk in Vianen. Ook op zaterdag 21 mei met de Ode aan Brederode is Excelsior weer van de partij.


Muzieklessen

Naast het orkest verzorgt Excelsior muzieklessen en leidt zij (jeugd)leden zelf op. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Het repertoire van Excelsior is zeer divers: musical, pop, klassiek, bigbandmuziek, en nog veel meer. De concerten van Excelsior bestaan uit een mix van muziek en entertainment, om zo het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen.

q www.excelsior-vianen.nl