Geen Biz voor Viaanse bedrijventerreinen

vianen • Er komt geen Bedrijveninvesteringszone (Biz) voor bedrijventerreinen De Biezen en De Hagen in Vianen. Te weinig ondernemers stemden vóór de oprichting.

Onlangs werd er een draagvlakmeting gehouden onder ondernemers op de bedrijventerrein. In totaal werden er 187 stemmen uitgebracht: 108 daarvan waren voor, 78 waren tegen en er was één blanco stem. Dit betekent dat het minimum van 66 procent positieve stemmen die nodig zijn om een Biz op te richten, niet is gehaald.

Volgens de gemeente betekent dit niet dat ondernemers de Biz niet willen. Wethouder Leendert Wijnmaalen: "De meerderheid van de ondernemers die stemden, is voor: 58 procent. Zij vertegenwoordigen bovendien maar liefst 69 procent van de woz-waarden op de bedrijventerreinen en toch heeft het voorstel het net niet gehaald, omdat er een gekwalificeerde meerderheid van 66,7 procent behoort te zijn. Heel jammer. We laten het bezinken en gaan samen met de Vereniging van Bedrijven in Vianen en Omstreken. bezien welke mogelijkheden er nog zijn voor het behouden en verbeteren van de goede voorzieningen op onze bedrijventerreinen. Tevens spreek ik graag mijn waardering uit voor de inzet, die door de VBVO en vele ondernemers en medewerkers is en wordt getoond."

Eerste reactie van Bas Ruts, voorzitter van de VBVO: "Wij zijn teleurgesteld dat wij aan een van de drie criteria voor de Biz niet hebben kunnen voldoen. Echter we zijn blij dat bijna zestig procent heeft voorgestemd en deze voorstemmers bijna zeventig procent van de woz-waarde vertegenwoordigen. We hadden het dus bijna gehaald maar zoals ook in de sport geldt, bijna telt niet…. De uitslag geeft ons wel de duidelijke indicatie dat er wel degelijk behoefte is aan een meer gezamenlijke aanpak op de bedrijventerreinen."


q www.bedrijveninvesteringszone.nl