•  Het wereldbolspel uit het zeskamp van vorig jaar.
• Het wereldbolspel uit het zeskamp van vorig jaar. Foto: aangeleverd

Weer zeskamp in Everdingen

everdingen • Organisatie Het Goede Leven organiseert samen met Oranjevereniging weer een koningsdagzeskamp in Everdingen. Het spektakel vindt plaats vanaf 14:00 uur, op het speelveld aan de Graaf Florisstraat.

Vorig jaar gingen een groot aantal teams met elkaar de strijd aan, van vriendengroepen tot sportteams. De deelnemers moesten onder andere een stormbaan – denk: Wipe Out – trotseren en geblinddoekt een parcours afleggen. Tijdens spijkerbroekhangen bleek dat een ogenschijnlijk sterke man verslagen kan worden door een jonge dame die haar spierkracht op een slimme manier benut. Het afgelopen jaar heeft de werkgroep veelvuldig om zich heen gekeken om een enerverend en spannend programma met vernieuwde spellen in elkaar te zetten. Ook dit jaar is het volgens de organisatie gelukt om alle ingrediënten tot een daverend succes in het programma van de zeskamp te krijgen. Bij de spellen draait het niet alleen om snelheid. Deelnemers zullen steeds de afweging tussen tactiek en snelheid moeten maken. Organisatie is dus in handen van Het Goede Leven, bestaande uit Bram van Zanten, Edwin van Straaten, Gerard en Majorie van Zanten, Ronald Drost, Susan van Amerongen en Tim Burggraaf.

Teams bestaande uit minimaal vijf en maximaal acht deelnemers en een captain gaan de strijd met elkaar aan. De winnaar wordt beloond met een wisselbeker die de volgende keer verdedigd kan worden. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de zeskamp door tot en met woensdag 20 april een e-mail te sturen naar zeskampeverdingen@outlook.com. Het deelnameformulier en reglement zullen dan toegestuurd worden.