• LEKSTEDEwonen zoekt naar een marktpartij met lef.
• LEKSTEDEwonen zoekt naar een marktpartij met lef. Foto: stock

Gezocht: marktpartij met ballen

vianen • LEKSTEDEwonen in Vianen is op zoek naar een marktpartij die een grondpositie wil overnemen waar ruimte is voor 23 goedkope koopappartementen. De projectlocatie ligt in de wijk De Hagen in Vianen.

Deze 'markttoets' is verplicht volgens de nieuwe woningwet. In deze wet is onder meer het uitgangspunt dat koopwoningen niet langer door corporaties, maar door marktpartijen worden gerealiseerd. Als de markt niet geïnteresseerd is om deze woningen te realiseren, dan kan de gemeente de corporatie verzoeken om deze koopwoningen alsnog te realiseren en zo het gewenste gevarieerde aanbod in de wijk De Hagen te realiseren.

Daarom wil LEKSTEDEwonen verkennen of er marktpartijen zijn die concreet en binnen afzienbare tijd deze ontwikkeling en realisatie willen overnemen en dit binnen de gestelde uitgangspunten en randvoorwaarden voor eigen rekening en risico willen realiseren.

De vervangende nieuwbouw zal plaatsvinden in het hart van woonwijk De Hagen. Daar bevindt zich de buurt Vijfheerenlanden, waar de afgelopen jaren een wijkvernieuwing heeft plaatsgevonden. Er is onder andere een nieuwe brede school gebouwd, LEKSTEDEwonen heeft aan negen appartementengebouwen groot onderhoud uitgevoerd en de gemeente Vianen heeft de buitenruimten vernieuwd.


Bouwlocatie

Onderdeel van de wijkvernieuwing is de sloop van één appartementengebouw om ruimte te maken voor andere woningtypen. De sloop is zomer 2016 afgerond en hierdoor ontstaat er een ontwikkellocatie, waar onder andere een woongebouw met maximaal 23 goedkope koopappartementen is gepland. Wethouder André Landwehr: De herstructurering en wijkvernieuwing vindt plaats onder de campagnenaam 'WOW De Hagen': een wijk met een wow-factor, veel verschillende soorten woningen en een fijn leefklimaat. Eén van de maatregelen om dit te bereiken is het toevoegen van verschillende soorten koopappartementen. Hiermee krijgt de wijk een gevarieerder woonaanbod. Daarnaast investeren we in de openbare ruimte."


q www.lekstedewonen.nl