• Margreet Spijker interviewt Martine Visser van de Voedselbank Leerdam/Vianen bij de prijsuitreiking.
• Margreet Spijker interviewt Martine Visser van de Voedselbank Leerdam/Vianen bij de prijsuitreiking. Foto: aangeleverd

Rabo Clubkas Campagne start weer

regio • De Rabobank Clubkas Campagne staat weer voor de deur. Verenigingen en stichtingen uit de regio strijden dan om zoveel mogelijk stemmen van Raboleden. Hoe meer stemmen, hoe meer geld voor de clubkas. "Leuk als je in de gaten krijgt dat ze waarderen wat je doet."

Voedselbank Leerdam/Vianen deed vorig jaar voor de eerste keer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. En verdiende prompt de meeste stemmen - maar liefst 161 - in de regio Vijfheerenlanden. Dit leverde hen een slordige zevenhonderd euro op. Coördinator Martine Visser: "Dat we zo'n mooi bedrag ontvingen was voor ons een enorme verrassing." Al helemaal toen zij tijdens de prijsuitreiking op het podium werden geroepen. "We zijn in de top tien terecht gekomen. Leuk als je in de gaten krijgt dat ze waarderen wat je doet. We hebben met een heel warm gevoel op dat podium gestaan."

Wervingsactie

De Doetse Kom uit Giessenburg ging er dan wel met de hoofdprijs vandoor, maar de Voedselbank Leerdam/Vianen wist zonder wat voor wervingsactie dan ook zomaar ruim zevenhonderd euro te verdienen. Wat niet slecht uitkwam. "Wij zaten middenin een certificeringsproces omtrent voedselveiligheid. We hebben het geld uitgegeven aan onder meer een stickermachine."

Ook dit jaar staat de Voedselbank Leerdam/Vianen weer op de lijst met deelnemers aan de Rabobank Clubkas Campagne. Maar Martine Visser benadrukt dat ze terughoudend zijn met campagne voeren. "Bescheidenheid past ons, want wij hebben onlangs vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank een bijdrage gekregen om de aanschaf van een koelbus te financieren." Ze grinnikt: "Waar was de Voedselbank zonder de Rabobank?"


Jaarlijkse actie

De Rabobank Clubkas Campagne is een jaarlijkse actie van de Rabobank. Leden van de coöperatieve bank mogen een ton verdelen onder plaatselijke verenigingen en stichtingen. De Raboleden bepalen welke organisaties een donatie krijgen.

"Alle leden ontvangen vrijdag 1 april per post een stemkaart met unieke stemcode, stemmen kan van vrijdag 1 tot en met donderdag 14 april. In totaal hebben zich in deze regio ruim vierhonderdvijftig verenigingen en stichtingen aangemeld", vertelt Colinda van den Tol van de Rabobank Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

De volledige deelnemerslijst is te vinden op de site van de Rabobank. Daar is ook meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne te vinden.


q WWW.RABOBANK.NL/AV