Machinisten strijden om de eer in Groot-Ammers

groot-ammers • In Groot-Ammers vindt zaterdag 9 april het machinistenkampioenschap Alblasserwaard-Vijfheerenlanden plaats. Op dit kampioenschap strijden ongeveer vijftig machinisten op diverse spelelementen om het kampioenschap.

De deelnemers aan de hoofdwedstrijd komen op tien verschillende onderdelen tegen elkaar uit. Voor de spellen worden verschillende soorten graafmachines gebruikt. Dit voorkomt voordeel vanuit bekendheid met het merk of type bij de deelnemers. Er zijn prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door sponsoren. Dit jaar vindt het evenement van 10:00 tot 16:00 uur plaats op het vernieuwde bedrijfsterrein van Korenet bv aan de Transportweg 6 in Groot-Ammers.

Het doel van het evenement is de groen-, grond- en infrasector te promoten onder jong en oud. De ultieme wens is om jeugdigen te interesseren voor de vele arbeidsmogelijkheden die deze boeiende sector te bieden heeft. De hoofdwedstrijd is voor ervaren machinisten. Leerling-machinisten draaien mee in de scholencompetitie. Voor alle jeugd van twaalf tot zeventien jaar is er een speciale jeugdcompetitie. Zij kunnen onder begeleiding ook een aantal spellen proberen. Ook hier zijn prijzen mee te winnen. En ook dit jaar zal een aantal van de allerkleinsten weer met een traptrekker naar huis gaan.


q www.machinistenkampioenschap.nl