• Sam Pijper toont zijn bronzen medaille.
• Sam Pijper toont zijn bronzen medaille. Foto: Aangeleverd

Twee medailles voor Judo Vianen

vianen/utrecht • Yinthe Plum en Sam Pijper van Judo Vianen hebben beiden brons veroverd tijdens het Utrechts judotoernooi.

Yinthe was gespannen maar begon de eerste wedstrijd toch met goede moed. Ze hield de wedstrijd, net als de daaropvolgende, lang vol maar moest het uiteindelijk afleggen tegen de tegenstander. Daarna kreeg ze de smaak pas echt te pakken en wist ze twee wedstrijden te winnen met een wazari en een ippon.


Sam was vanaf het begin vast beraden om te winnen en had vanaf het begin de overhand. De eerste en de derde wedstrijd waren pittig en won hij op beslissing. Bij de tweede wedstrijd haalde hij binnen korte tijd een ippon.

Bij de vierde wedstrijd kon hij zijn tegenstander niet op de rug krijgen en verloor hij op beslissing. Doordat twee anderen in zijn poule meer punten hadden behaalde eindigde Sam op de derde plaats. De broers Jeroen en Ton van Hunnik wisten niet door te dringen tot op een podiumplek ondanks hun goede inspanningen.

Zeer actief

"Wat opviel aan de judoka's was dat ze vanaf het begin af aan zeer actief waren", zegt trainer Hans Brander. Hier focussen de trainers van Judo Vianen constant op en het is leuk om te zien dat dit tot uiting komt. In het grondgevecht zit nog verbetering. Je ziet tegenstanders vaak heel defensief op hun buik liggen en de judoka's lukten het niet om hier hun voordeel uit te halen. De techniek om de tegenstander succesvol op hun rug te kantelen ontbrak vaak."