• Johan van Es mist een van de grote kansen die hij kreeg.
• Johan van Es mist een van de grote kansen die hij kreeg. Foto: Peter Verbeek

Brederodes weer eens succesvol op eigen veld

vianen • In de strijd om lijfsbehoud heeft Brederodes (zondag) goede zaken gedaan. Voor het eerst sinds bijna 4,5 maand wonnen de groengelen weer eens op eigen veld. Slachtoffer was hekkensluiter Aurora, dat met 4-2 werd geklopt en directe degradatie eigenlijk niet meer kan ontlopen.

Met twee goede voorzetten van Robin Houtveen in de eerste minuut liet Brederodes zijn tanden meteen zien. Die hoopvolle start kreeg in de zesde minuut een nóg beter vervolg. Na goed voorbereidend werk van Matthew Gabril en Adil Ahabbad gaf Tasos Iltsidis een steekpass op de vrijstaande Edin Sylejmani, die voor 1-0 zorgde. Brederodes was gretig, wilde door en kreeg daar voldoende gelegenheid voor. Johan van Es miste een vrije kans door de bal te slap te raken, terwijl een schot van Ahabbad rakelings over de lat verdween.

Overstapje

Aurora bediende zich vrijwel uitsluitend van de lange bal. De gasten rekenden daarbij enerzijds op de ruimte die Brederodes achter zijn defensie liet en anderzijds op aanvallers Bas van der Hoeven en Sander de Bruin. Rond de twintigste minuut kreeg die laatste een levensgrote kans, maar hij mikte de bal naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Na een overstapje van Sylejmani kreeg Van Es kort daarna een tweede grote kans. Het schot was nu hard genoeg, maar té hoog gericht.

In een tijdsbestek van acht minuten liet de defensie van Brederodes zich, in het hart van de defensie, twee keer op identieke wijze in de luren leggen na een diepe bal. Eerst maakte Ferdi Vermeulen dat kundig af (1-1), terwijl De Bruin hem dat daarna even goed nadeed: 1-2. Op slag van rust kreeg een verdediger van Aurora de bal na een hoekschop ongelukkig tegen zijn arm, en vanaf de stip zorgde Ahabbad voor de gelijkmaker: 2-2.

Hakballetje

Ook in de tweede helft bleef het een boeiende wedstrijd waarin veel gebeurde. Een hoekschop zorgde voor chaos in de Vianense doelmond, maar het hakballetje van Gilles Vernooy smoorde in de mêlee. Brederodes had zich nu beter ingesteld op de dieptepasses en kwam achterin nauwelijks meer in moeilijkheden. Rond de twintigste minuut werd Houtveen prima bediend. Hij legde de bal breed en liet het aan Gabriël over om er 3-2 van te maken.

Nadat een vrije trap van Ahabbad via keeper Timo Freen en de lat over het doel was verdwenen werd Sylejmani in stelling gebracht. Hij controleerde de bal met de borst en vanuit de draai schoot hij onhoudbaar raak: 4-2. Brederodes controleerde de wedstrijd in de laatste dertien minuten en liet eigenlijk te veel kansen liggen om de voorsprong te vergroten.