• Steven Hagers tijdens de aftrap.
• Steven Hagers tijdens de aftrap. Foto: Nico van Ganzewinkel

Aftrap Viaanse schrijfwedstrijd

vianen • In Bibliotheek Vianen vond zaterdag de aftrap plaats van de schrijfwedstrijd die in het kader van het Brederodejaar wordt georganiseerd.

Verschillende Viaanse schrijvers zoals Leo Hermens en John Toxopeus deelden zaterdag hun tips voor het schrijven van een goed verhaal. Ook werd de jury voorgesteld aan het publiek en kregen potentiële deelnemers de kans het wedstrijdreglement door te nemen. Wie een verhaal of gedicht instuurt met het thema 'Brederode' of 'Vrijstad Vianen' maakt kans op plaatsing daarvan in de Brederodebundel, die dit najaar verschijnt. Verhalen en gedichten inzenden kan tot woensdag 1 juni, per e-mail naar: brederodeschrijfwedstrijd@gmail.com. Een jury, bestaande uit lokale schrijvers en dichters, een schrijfdocente en een medewerker van Bruna Vianen, beoordeelt de inzendingen.

Zij kiezen de vier winnende inzendingen: het beste verhaal en het beste gedicht van inzenders ouder dan achttien jaar én het beste verhaal en het beste gedicht van inzenders jonger dan achttien jaar. De winnende verhalen worden opgenomen in de speciale Brederodebundel, die de bibliotheek dit najaar uitgeeft in samenwerking met HaESproducties en lokale auteurs.

Er was tijdens de aftrap ook aandacht voor de crowdfundingactie door Steven Hagers van HaES Producties. Via de site van Hagers kunnen geïnteresseerden zich alvast inschrijven voor de Brederodebundel. Zij betalen dan 7,50 euro voor het boek, na het verschijnen ervan kost het boek tien euro.

q www.haes-producties.nl