• Het bestuur van stichting Taptoe wordt toegesproken door Rabobank-directeur Walther Buijs.
• Het bestuur van stichting Taptoe wordt toegesproken door Rabobank-directeur Walther Buijs. Foto: Dick Aanen

Na zestig jaar weer een taptoe in Vianen

vianen • Voor het eerst sinds zestig wordt op zaterdag 24 september in Vianen weer een taptoe gehouden. Het hoofdprogramma vindt plaats op het terrein van voetbalvereniging Brederodes aan de Langeweg.

De taptoe wordt georganiseerd door stichting Taptoe Vrijstad Vianen. Vrijdagmiddag werd in de Ponthoeve het voorlopige programma gepresenteerd aan pers en sponsoren.

Streetparade

Het programma begint 's middags met streetparade door de marchingband en de juniorenband van de christelijke muziekvereniging Door Vriendschap Sterk uit Katwijk. De marchingband behoort tot de absolute top op taptoe-gebied. De band is befaamd om zijn aparte sound.

"Door de strakke marscode is de marchingband een graag geziene gast bij parades in binnen- en buitenland", aldus het programmaboekje. Ook de juniorenband van DVS heeft inmiddels een grote naam opgebouwd in de wereld van muziekkorpsen en behoort tot de top van de jeugdkorpsen.

De marchingband zal indien mogelijk ook een muzikale show geven op het terrein van De Prenter. De juniorenband geeft een show bij het Hof van Batenstein.

Avondprogramma

Tijdens het voorprogramma zijn er optredens van achtereenvolgens The Mallet Percussion Band 'The Survivors' uit Hagestein, schuttersgilde St. Martinus & St. Antonius uit Lexmond/Hei- en Boeicop en muziekvereniging Door Eendracht Sterk uit Everdingen.

Vanaf 20:00 uur is er een doorlopende show van muziek- en showkorpsen. Achtereenvolgens zijn dat de christelijke muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk (machingband), showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk, de juniorenband van DVS, de christelijke showkorps De Bazuin uit Leerdam, The Beatrix Pipe Band uit Hilversum en harmonie Scheepjeswol uit Veenendaal. Voorafgaande aan elke individuele show zal het muziekkorps worden voorgesteld aan het publiek door Inge Ligthart Schenk van de Taptoe Vianen. Ligthart Schenk is een groot kenner en bewonderaar van taptoes.

Na de shows marcheren alle deelnemende groepen naar het hoofdveld voor de finale.

Op het Brederodeterrein is plaats voor 1500 zitplaatsen. Tijdens de show worden twee 1000 watt volgspots met kleurenwisselaar gebruikt.

Sponsoren

Het bestuur van de stichting werd vrijdag toegesproken door directeur Walther Buijs van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden, één van de grote sponsoren van het evenement.

Ook de Jumbo en Autogroep Kooijman ondersteunen het initiatief.