• De ondertekening van de oprichtingsakte.
• De ondertekening van de oprichtingsakte. Foto: Peter Verbeek

Stichting wil goede inpassing A27

vianen • Vorige week is de Stichting De Hagen Vianen opgericht. Onder toeziend oog van notaris Stein zijn de handtekeningen gezet onder de oprichtingsakte en de statuten.

De stichting wil een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de Wijk De Hagen en haar aandacht richt zich in het eerste project op de inpassing van de verbreding van de A27. De geplande verbreding van de A27 is de directe aanleiding voor de oprichting van de stichting. De eerste informatieavond hierover in maart 2015 werd door bewoners uit Vianen slecht bezocht. Sonja Hoefman en Mirjam IJsseldijk vonden dat Rijkswaterstaat te weinig ruchtbaarheid aan die bijeenkomst had gegeven en dat de beschikbare informatie onvoldoende antwoord gaf op de vragen. Zij namen het initiatief om bewoners te mobiliseren en dwongen een tweede informatieavond af in september 2015. Die werd door enkele honderden bewoners bezocht. "De antwoorden van Rijkswaterstaat waren nog steeds niet bevredigend en duidelijk was dat bewoners beter geïnformeerd en meer invloed willen hebben op dit voor de leefbaarheid in De Hagen belangrijke project van de overheid. Met de oprichting van stichting De Hagen Vianen is er een formele gesprekspartner voor de instanties ontstaan."

De stichting wil het niet bij alleen de A27 laten maar ook op andere terreinen een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de wijk. "Concrete projecten zijn er nu nog niet maar wie een idee heeft nodigen wij uit om die te laten horen", aldus Klaas Hoefman, de voorzitter van de verse stichting. "Onze strategie is om door constructieve samenwerking met de instanties een serieuze gesprekspartner te zijn."